Arama

ABD Başkanı Obama ve Amerika’daki Harputluları Elazığ’a Davet Etti

8 yıl önce

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret eden ABD Adana Başkonsolosu Jhon L. Espinoza ile makamında bir görüşme gerçekleştiren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, ABD Başkanı Obama ve Amerika’daki Harputluları Elazığ’a davet etti.

ABD Başkanı Obama ve Amerika’daki Harputluları Elazığ’a Davet Etti
ad image
ad image

TURİSTİK AMAÇLI GEZİ" DAVET EDİYORUZ

 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Başkonsolos Espinoza’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilin ekonomi ve sanayisi hakkında bilgiler verdi. Elazığ TSO hakkında da bilgilendirme yapan Başkan Alan, “Dost ve en büyük müttefikimiz olan Amerika Birleşik Devletleriyle, İlimizin ilişkileri çok eski yıllara dayanmaktadır. Ülkemizde ilk Amerikan Koleji 1857 yılında, konsolosluk ise 1900’de o zamanki adıyla Mamuret-ül Aziz’de kurulmuştur. 1800’lü yılların sonunda Ülkemizden, Amerika’ya ilk göç edenler Harputlu yurttaşlarımızdır. Harput’taki Amerikan Konsolosluğu’nun kapanmasıyla birlikte burada yer alan bir adet daktilo, masa ve dolap, Konsolosluk yöneticileri tarafından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’na armağan edilmiştir. Odamız bu armağanları halen korumakta ve en değerli eşyalar olarak muhafaza etmektedir.

 

Odamız ile ABD arasındaki bu dostane ilişkiler çok eski yıllara dayanmakta olup, sizlerin öncülüğünde ve işbirliğinde artık Amerikan vatandaşı olan ve Harput’tan göç eden atalarımızın torunlarını Sayın Başkan Obama ile birlikte Harput’ta ağırlamak istemekteyiz.

 

Odamızın bu turistik amaçlı davetinin Sayın Başkan Obama ve Amerika’daki hemşerilerimize ulaştırmanızı istirham ediyor, bu vesile ile ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ederek, saygılar sunuyorum.

 

 

 

ESPİNOZA: DAVETİNİZİ MEMNUNİYETLE İLETECEĞİM

 

Başkan Alan’a sıcak karşılamasından ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden ABD Adana Başkonsolosu Espinoza, Elazığ’ın gelişme ve kalkınmaya çok müsait bir il olduğunu belirterek, “Tarihi bir kente gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şehri kısmen de olsa gezme fırsatım oldu. Çok güzel bir şehir. Gelişmeye müsait. Yeni açılan Kültür Parkı çok beğendim. Şehir gayet sakin ve huzurlu. Ülkemle çok eski yıllara dayanan ilişkileri olan bir şehre ve Odaya ayrıca gelmiş olmanın da mutluluğunu paylaşmak istiyorum. Nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Davetinizi Sayın Başkanımıza iletmekten büyük mutluluk duyacağım. Gösterdiğiniz ilgiye tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Elazığ TSO Başkanı Alan, Başkonsolos Espinoza’ya ilimizin yöresel ürünleri olan Baskil Kayısısı, Orjik, Duz, Baden gibi yemişlerden oluşan bir set hediye etti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image