Arama

Arundhati Roy: Mutluluk için bir neden

6 yıl önce

Arundhati Roy'un Booker Prize kazanan ilk eseri olan "Small Things of God" ın yayınlanmasından bu yana 20 yıl geçti , bu nedenle ikinci romanı olan Mutlak Mektubun gelişi büyük bir heyecan kaynağı oldu.

Arundhati Roy: Mutluluk için bir neden
ad image
ad image

 

BBC Radio 4, Bedtime'da Kitap olarak kullanılmaya başlandığından, bu açık sözlü ve uluslararası çapta beğeni toplayan yazar hakkında bilmemiz gereken şey nedir?

En Üstün Mutluluk Bakanlığı Hakkında

 

En Büyük Mutluluk Bakanlığı Arundhati Roy'un ilk başlangıcından bu yana ilk romanı olan Küçük Şeyler Tanrısı'nın 1997'de Booker Ödülü'nü kazanan ilk romanıdır . Bu yeni roman, Eski Delhi'den Keşmir'e ve sırtına kadar büyüleyici bir yolculuğa çıkıyor; Canlı karakterlerin dökümü birbirine yakından bağlıdır.

Hikaye

 

Anjum eve çağırdığı bir şehir mezarlığında, İran'da halının halıcılığını açtı ve Saddam Hüseyin'in numarasına giderek uygunsuz bir genç adamla tanıştı. O zaman unutulmaz Tilo ve kadını yürekleriyle kendisiyle dolandıran, özellikle Musa'yı seven üç adam var.

Karakterler

 

Ve ayrıca iki Bayan Jebeens: ilk kişi Srinagar'da doğdu ve dört yaşındaki kalabalık Şehitler Mezarlığı'na gömüldü; Ikinci gece yarısı, Yeni Delhi'nin beton kaplamasındaki çöp karyolasında bulundu. Arundhati Roy'un karakterleri en karanlık zaman boyunca sürdüğü ve hala her ümit ve umudunu bulmayı başarabildiği için, iktidarın bozan doğası keskin bir rahatlama getiriyor.

Arundhati Roy, En Büyük Mutluluk Bakanlığı'ndan okur

 
 
 
 

Okuyucu: Indira Varma

Indira Varma - telif hakkı BBC

Indira Varma televizyon, radyo ve tiyatro izleyicileri tarafından iyi bilinir. O da dahil olmak üzere televizyon dizisi bir dizi yer edinmiştir Roma , Luther , Silk , Thrones Game Of (Ellaria Kum gibi) ve Paranoid DS Nina Suresh'i olarak.

 

O anlatıyor , Radyo 4'ün dönüm serisi Tommies . Birçok tiyatro gösterisinde Ulusal Tiyatro'da Man ve Süpermen ve Londra Almeida Tiyatrosunda Tedavi yer alıyor.

Emilio Doorgasingh daha sonraki bölümleri okuyor. Geniş televizyon, radyo ve tiyatro kredileri var. O en son sahnede olmuştur Uçurtma Runner zamanda ve Dara .

 

Emilio şu anda BBC Radyo Drama Şirketi üyesidir.

Emilio Doorsasingh
İpekli Indira Varma (BBC)

Indira Varma Twitter'da

En Üstün Mutluluk Bakanlığı'nın Dünyası

Romanı okuduğunuzda veya onu Bedtime'daki Kitap olarak dinlediğinizde, İngilizce ve Urduca çeşitli yer, karakter, etkinlik ve ifadeler tanıtılacaktır.

 

Çok fazla vermeden, öykünün önemli bir yönü Hint Hicri topluluğunu ve onun içindeki ana karakter olan Anjum'u içerdiğini söyleyebiliriz.

Hicret

Hicret

Anjum, Hindistan'da Hicret toplumunda bir ev ve kimlik bulur ...

 

BBC'nin Out There adlı belgeselinde Stephen Fry, Hindistan'ın eski Hicrası (erkeklerden kadınlara transeksüel) topluluklarıyla tanıştı.

Gauri (ortasında turuncu renkte) soluk alma merkezi çalışır ve diğerleri onunla birlikte çalışan ve gurusu olduğu hijralardır. Sağdaki genç kız Gauri'nin evlat edinen kızı, biyolojik bir kadın.

Hicri Olmak - Vasi olmak

Jantar Mantar

Jantar Mantar (Getty Image)

Bölüm 5'de, Anjum, Jantar Mantar tapınağındaki siyasi protestocular arasında Delhi'de bulunuyor ve arkadaşı "Saddam Hüseyin" takma adıyla gidiyor. Her şeyden önce bir doğuş var.

 
Kaldırımda, bebeğimizin ortaya çıktığı eski gözlemevi olan Jantar Mantar'ın kenarında sabahın o saatinde bile meşguldü.
Bölüm 5: En Büyük Mutluluk Bakanlığı, BBC Radyo 4

Önizleme klipte, Bölüm 5'in açılışından Indira Varma'nın okuduğunu duyabilirsiniz:

"Gece yarısından sonra birazcık aniden göründü.Hiç melek söyledi, hiçbir bilge adam hediye getirmedi.Ama varışta milyonlarca yıldız doğuşta geldiğini bildirmek için yükseldi.Bir an yoktu orada, ve sonraki - orada Beton döşeme, çöp karyolasında: gümüş sigara folyosu, birkaç plastik torba ve Chipps Amca'nın boş paketleri vardı, çıplak, sarmısak bir sürünen bir kolonun altında bir ışık havuzunda yatıyordu. "

Önizleme: 5. Bölüm

 

Önizleme: En Büyük Mutluluk Bakanlığı

Man Booker ödüllü Arundhati Roy'un ikinci kitabı olan Indira Varma'nın kitabını okuyun.

Srinigar ve Şikaralar

Dal Lake'de bir Shikara teknesi, Srinigar (Getty Images)

İşte Srinigar'da shikara'nın yolculuğunu anlatan, 12. Bölümün görkemli bir pasajı ...

 
Küreklerin sudaki ritmik sesi Vadinin sıkıntılı kalp atışı olabilirdi
Bölüm 12: En Büyük Mutluluk Bakanlığı, BBC Radyo 
Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image