Arama

Avustralya yetkilileri; ABD, şimdilik Nauru mültecilerini soruşturmayı durduruyor

7 yıl önce

Avustralya yetkilileri, Nauru'daki mültecilerin potansiyel yeniden yerleşim için taranmasını durdurdu.

Avustralya yetkilileri; ABD, şimdilik Nauru mültecilerini soruşturmayı durduruyor
ad image
ad image

 

Ancak Avustralya Göçmenlik Bakanı Peter Dutton, sürecin "vade içinde" devam etmesini beklediğini söyledi.

Avustralya'nın offshore tutuklu bulunduğu şu anda 1.250 mülteciyi ABD'ye götürdüğü bir anlaşma üzerinde belirsiz bir şekilde izliyor.

ABD, ortasında mültecilere "aşırı, araştırmaları" geçerli olacak söyledi anlaşmanın eleştiri Başkanı Donald Trump tarafından.

Dutton, Ocak ayında Pasifik ulusuna gelen ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin bu hafta ayrıldığını söyledi.

Dutton, Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, "ABD'li yetkililerin gelecekte Nauru'yla ne zaman göreceği konusunda herhangi bir yorum yapmam."

"Son birkaç gün içinde oradan ayrılmış yetkililer var ve diğer yetkililerin zamanında orda olmasını bekleyeceğiz" dedi.

Avustralya etti tartışmalı reddetti İran, Afganistan ve Irak'tan erkek çoğu mültecileri kabul etmek ve yerine Papua Yeni Gine Nauru ve Manus Adası'nda gözaltı merkezlerinde onları tutar.

 

Harita

Anlaşma, geçen hafta Bay Trump ve Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull arasında gergin bir telefon görüşmesi konusu oldu.

"Bakanlığımdan, Vatan Güvenliği Departmanı'ndan ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer düzeyinde çok fazla iş yapılmaktadır ancak bu, üzerinde yorum yapacağımız bir şey değil" dedi Dutton.

"Arzumuz, insanları Nauru ve Manus'tan mümkün olduğunca çabuk çıkarmaktır."

Avustralya hükümet istatistiklerine göre, iki kampta toplam 1.254 kişi, 30 Kasım 2016 itibariyle Manus Adası'nda 871, ve Nauru'da 383 kişi tutuluyordu.

Kasım ayında Obama yönetimi ile yapılan ABD anlaşması, bir defaya mahsus bir yeniden yerleşim söz konusudur.

Buna karşılık, Bay Turnbull yönetimi Guatemala, Honduras ve El Salvador'tan mültecileri yeniden yerleştirmeyi kabul etti.

Avustralya Başbakanı, BM mülteci kuruluşu UNHCR'nin anlaşmayı denetleyeceğini ve "en savunmasız kişilere" öncelik verileceğini söyledi.

Avustralya, offshore gözaltı politikası için şiddetli bir uluslararası eleştiri ile karşı karşıya ve Manus Adası kampını kapatmak istiyor. Offshore kamplarındaki koşullar, hükümetin cezalandırıcı olduğunu ve mültecilere zarar verdiğini söyleyen haklar grupları tarafından yuvarlak bir şekilde kınanmıştı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image