Arama

Aydın’ın Şedelezadeler İsimli Kitabı Çıktı

9 yıl önce

Elazığlı İlahiyatçı- Yazar Fahmettin Aydın tarafından kaleme alınan ve ahilik örf ve adetlerini izlerini taşıyan “Harputlu Bir Aile Şedelezadeler” isimli kitap geniş bir araştırmanın ardından yayımlandı.

Aydın’ın Şedelezadeler İsimli Kitabı Çıktı
ad image
ad image

Başbakanlık Osmanlı arşivi ve Cumhuriyet arşivi ile Türk Tarih Kurumu arşivleri başta olmak üzere çeşitli kaynaklardan yapılan araştırmalar sonrası derlenen kitap 198 sayfadan oluşuyor. Özellikle Ahilik Kültürü hakkında da geniş bilgilerin yer aldığı eserde Ahiliğin Anadolu’daki konumu, Anadolu da Ahiliğin bulunduğu yerler, Ahi olacak öğrencinin vazifeleri hakkında da bilgiler veriyor.

 

Elazığlı İlahiyatçı- Yazar Fahmettin Aydın Kimdir?

 

1958 Yılında Elazığ’ın Kovancılar İlçesi Kavak köyünde doğdu. İlköğrenimini Elazığ Merkez Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Elazığ Merkez İmam Hatip Lisesinden 1979 Yılında mezun oldu. 1986 Yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden lisans eğitimini tamamladı. İlk görevini Gaziantep’in Nizip İlçesinde başladı. Daha sonra Gaziantep Yavuz Selim Ortaokulu ve Gaziantep Anadolu Lisesinde görev yaptı. 1993 Yılından zorunlu hizmetini Elazığ’da tamamladı. 1997 yılında Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Dinler Tarihi alanında Şanlıurfa’nın Tarihi ve İnanç Coğrafyası adlı tez ile yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışması için 2000 Yılında Ankara’ya tayin isteğinde bulundu. Ankara’nın değişik ilçelerinde öğretmenlik ve idarecilik görevlerini yürüttü. Şu anda Çankaya Namık Kemal Ortaokulu’nda Müdürlük görevini sürdürmektedir.

 

Evli ve üç çocuk sahibidir. Urfa’nın tarihi ve İnanç Coğrafyası adlı Yüksek Lisans çalışması yanında, Muharrem Harputinin Harput Tarihi isimli (Yazma) çeviri, Kaili Divanı (Transkrip) Neyzen Fevzi Dede, Ney Dergisinden Yayımlanan çalışmaları bulunmaktadır. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image