Arama

Bağkur Borç Sildirme Başladı

8 yıl önce

Elazığ SGK'da Bağkur Borç Sildirme Başladı.

Bağkur Borç Sildirme  Başladı
ad image
ad image

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Esat Ceylan, “Kamuoyunda torba kanun olarak bilinen 6645 sayılı Kanunla getirilen düzenlemeye göre, 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunan 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı olanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını 31 Temmuz 2015 tarihine kadar ödememeleri halinde sigortalılıkları durdurulacaktır” dedi.

 

Kimler Başvuruda Bulunacak;

30.04.2015 Tarihi itibariyle 12 Ay ve daha fazla süreyle prim borcu olanlar.


-Esnaf ve Sanatkârlar
-Tarım ve Çiftçi Bağ kurulular
-Prim borçlarının Yapılandıranlar ve Yapılandırma iptali için başvuruda bulunanlar

 

Durdurulan Sigortalılığın Yeniden Başlatılması

 

Geçici 63 üncü maddenin birinci fıkrasının son cümlesinde; “Sigortalılıkları durdurulanlardan bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında çalışmaya devam edenlerin sigortalılıkları bu maddenin yayım tarihini takip eden aybaşı itibariyle yeniden başlatılır” hükmü yer almaktadır.

 

Sigortalılıkları geçici 63 üncü madde gereğince durdurulanlardan, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında çalışmaya devam edenlerin sigortalılıkları, 1/5/2015 itibariyle (06) koduyla yeniden başlatılacaktır.

 

Daha önce SGK borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşların da artık yeni yasa gereği sağlıktan faydalanabileceklerini müjdeleyen İl Müdürü Ceylan, “Bugüne kadar borcundan dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamayan sigortalılarımız artık sigortalıklarını dondurarak sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaktır. Ayrıntılı bilgi için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze ve bağlı bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize başvurabilirler” dedi

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image