Arama

Balcalı’da ameliyatsız tümör tedavisi

7 yıl önce

ADANA - Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde bir yılda 200 civarında hastanın ameliyatsız tümör tedavisi edildiği bildirildi.

Balcalı’da ameliyatsız tümör tedavisi
ad image
ad image

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde girişimsel radyoloji yöntemiyle bir yılda 200 civarında hastanın tedavi edildiği belirtilirken bu oranın birçok Avrupa ülkesinin üstünde olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Tuğsan Ballı, uygun hastalardaki karaciğer tümörlerini Girişimsel Radyoloji yöntemiyle Genel Cerrahi, Onkoloji, Gastroentoroji ve Nükleer Tıp Bölümleri ile ortak oluşturdukları konsey toplantısında çıkan karar sonrasında cerrahi müdahaleye gerek duymadan tedavi edebildikleri söyledi.

Girişimsel radyolojide tümörleri yakarak veya anjiyografik kemoterapi yöntemiyle yada anjiyografig radyoterapi yöntemiyle tedavi yaptıklarını dile getiren Ballı, bu yöntem için hastanın çok ileri evrede olmaması, hastanın performansının yani günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin önemli olduğunu, tıbbi kriterlere uyması gerektiğini ifade etti.

Bir buçuk yaşından seksen beş yaşına kadar olan hastaları tedavi edebildiklerini vurgulayan Ballı, uyguladıkları yöntemlerin çoğunda bölgede tek olduklarını belirtti. Dünya ortalamaları açısından bu konuda yapılan uygulamalara sayı olarak bir yılda ulaştıklarını ifade eden Ballı, ayrıca tedavi sürecinin SGK gibi devlet kurumları tarafından da karşılandığının altını çizdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Aksungur ise girişimsel radyolojik yöntemlerle karaciğer tümörlerinin uygun hastalarda tedavisinin mümkün olduğunu, uygulama ile yaptıkları bir başka önemli olgunun ise cerrahiye uygun olmayan hastayı tedavi ederek cerrahiye uygun hale getirmek olduğunu belirtti.

Bu uygulama sayesinde hastanın çok kısa zamanda ameliyatsız bir yöntemle sağlığına kavuşabildiğine dikkat çeken Aksungur, bu durumun en önemli şartının hastanın ilgili bölümlerle oluşturulan konsey kararından sonra yönteme uygunluğunun olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image