Arama

Beldemize şifa için yılda 50 bin insan geliyor

8 yıl önce

BİNGÖL - Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar beldesinde bulunan şifalı kaplıcaların beldenin turizm merkezi olduğunu söyleyen Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, yılda 50 bin kişinin uğradığı kaplıcalardan yeterince istifade edilemediğine dikkat çekti.

Beldemize şifa için yılda 50 bin insan geliyor
ad image
ad image

 

 

Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar beldesinde bulunan şifalı kaplıcalar özellikle yaz aylarında ülke içinden ve dışından gelen insanların akınına uğruyor. 

“Beldemize şifa için yılda 50 bin insan geliyor”

Konu hakkında konuşan Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, beldenin turizm merkezi olduğunu, yılda 50 bin kişinin sadece şifalı kaplıcaya girmek için beldeye geldiğini belirterek, belediyenin ve belde halkının maddi anlamda yeteri kadar şifalı kaplıcalardan faydalanamadığını söyledi.

“Uygulama oteli ve termal tesisi’ tamamen Ilıcalar halkına devredilmesi gerekir”

Beldede Sağlık Meslek Yüksekokulu, rehabilitasyon merkezi, uygulama tesisi yapılacağı sözü verildiğini ancak böyle bir çalışma yapılmadığını belirten Günerigök, üniversitenin bünyesinde olan ve geliri tamamen üniversiteye giden yeni yapılan ‘uygulama oteli ve termal tesisi’nin tamamen Ilıcalar belediyesi bünyesinde Ilıcalar halkına devredilmesi gerektiğini belirtti.

“Şifa dağıtan kaplıcalarımız talebi karşılamıyor”

“Beldemizde İki kaplıca tesisimiz var.” diyen Günerigök,  “Bingöl Üniversitesi bünyesindeki tesisle ilgili daha kapsamlı proje geliştirilmesini istiyoruz. Beldemiz güvenli bir yer. Ailelerin gece gündüz konakladığı motellerimiz var. Sadece havuzlara yıllık 50 bin kişi geliyor. Eskiden 24 apart otel vardı. Şimdi hiçbiri yok. Aileler gelip haftalarca bu otellerde kalıyordu. Esnaf, kasap, market, fırıncı herkes faydalanıyordu. Şuan kaldırıldığı için kimse gelmiyor. Yeni bir proje ile burayı canlandıracak bir çalışma yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Beldemiz  1'inci dereceden sit alanıyken, 3'üncü derece sit alanı oldu”

Günerigök, “Şifalı kaplıcaların beldemizde olması nedeniyle Sit alanı olarak kabul edildi. Bu nedenle tesislerimizi büyütemediğimiz için yoğun talebi karşılamıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla beldemiz 1'inci dereceden sit alanıyken, burası 3'üncü derecede sit alanı oldu. Karar, Kültür Bakanlığı’nda bekliyor. Su kaynağının bulunduğu yer 1'inci derecede kalacak. Yine söylüyorum. Ilıcalar halkı olarak haksızlığa uğradık. Uygulama oteli ve termal tesisinin Ilıcalar halkına, belediyesine devredilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

 “İlimize gelen misafirlerin yüzde 90’ı şifalı kaplıca için beldemize uğruyor”

Bingöl’e gelen misafirlerin yüzde 90’ının şifalı kaplıcalar sayesinde beldeye uğradığını belirten Günerigök,  “Burası bir turizm merkezidir. Yerel vatandaşların da yüzde 80’i piknik, gezip görmek için bu bölgeye geliyor. Beldeyiz ancak birçok ilçeden daha düzenli, sağlıklı durumdayız.” diye konuştu.


 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image