Arama

Bölgede yaşanan olaylar işsizliği tetikledi

8 yıl önce

DİYARBAKIR - Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, Türkiye’de işsizlik oranının en fazla görüldüğü bölge olmasını değerlendiren Diyarbakırlı işadamları, yaşanan çatışmalı sürecin işsizliği tetiklediğini belirttiler.

Bölgede yaşanan olaylar işsizliği tetikledi
ad image
ad image

TÜİK’in açıkladığı 2015 yılına ait İşgücü İstatistikleri verilerine göre, Türkiye’de işsiz sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre 204 bin kişi artarak 3 milyon 57 bin kişi oldu.

Diyarbakırlı işadamları, verilerden elde edilen bilgilere göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ülkede işsizlik oranının en fazla görüldüğü bölge olmasını değerlendirdi.  

Bölgede yaşanan çatışmalı sürecin işsizliği tetiklediğini belirten işadamları, yatırımlar yapılıp, istihdam alanları açılarak bölgede işsizlik oranının en düşük seviyeye çekilebileceğini vurguladılar.

Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Azboy, hükümetin istihdama yönelik projeleri açıklamasının önemli olduğunu dile getirdi.

Bölgede uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ve yaşanan çatışmaların bir an önce son bulması gerektiğini vurgulayan Azboy, “Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylar ile bölgede yaşanan çatışmalı sürece göre işsizlik rakamlarının artacağı belliydi. Bu yüzden hükümet, istihdama yönelik projeleri açıklamalıdır ki, işsizlik oranı makul seviyelere düşsün. Bunun için biz işverenler olarak istihdama her türlü desteği sunacağız. Bölgede uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmalı sürecin ivedilikle bitirilmesi gerekiyor. Çünkü bölgede yaşanan çatışmalar işsizliği tetikliyor.” dedi.

Azboy, huzur ve barış gelmesi durumunda bölgenin, Türkiye’de motor gücü olabileceğine ve bölgedeki işsizlik oranının dünya standartlarının altına inebileceğine dikkat çekti.

Türkiye’ye ve özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yeniden istikrarın gelmesini istediklerini ifade eden Azboy, şunları söyledi:

“İşverenler olarak hem işsizlik hem de kalifiye eleman bulma sıkıntımız var. İşsizliği giderme noktasında mesleki edindirme kurslarının, insanların kalifiye bir meslek edinmeleri noktasında destek olduğu takdirde daha mantıklı ve daha gerçekçi çözümler üretilmiş olacağına inanıyoruz. Ülkemize, özellikle de bölgemize tekrar huzur ve istikrarın gelmesini istiyoruz.”

Genç MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Mücahit Çimen ise yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgedeki yatırımların durma noktasına geldiğini söyledi.

İşsizlik oranının azalması için şiddet olaylarının bitirilmesi gerektiğini belirten Çimen, “İşsizliğin temel sebebi, bölgedeki çatışma ortamı. Ülke genelinde ve Suriye’de yaşananlardan dolayı işsizlik arttı. Diyarbakır’da sıkıntılar büyük, yatırımlar durdu. Olaylar ve terörden dolayı yatırımlar durdu ama durmaması gerekiyordu. Bir an önce bu olumsuzluklar bitirilmeli. Bittiğinde bölgedeki sıkıntılar da son bulur.” şeklinde konuştu.


 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image