Arama

Bristol'da 3 boyutlu baskılı biyonik el deneme başlıyor

6 yıl önce

SBRI Healthcare'in desteğiyle çocuklara yönelik kesilmiş biyonik ellerin dünyadaki ilk klinik araştırması bu hafta Bristol'da başlıyor. Bekleme sürelerini hızla artırabilir ve geleneksel çözümlerin maliyetini düşürebilir.

Bristol'da 3 boyutlu baskılı biyonik el deneme başlıyor
ad image
ad image

 

27 Nisan'dan bu yana 22 ilin 19'unda hastalıkla ilişkili toplam 798 ölü bulundu.

Hayırsever Oxfam, salgının neredeyse her saatte bir kişiyi öldürdüğünü söyledi.

Yemen'in sağlık, su ve sağlık sistemleri, hükümet güçleri ile isyancı Huti hareketi arasındaki iki yıllık savaşın ardından çöküyor.

Kolera, Vibrio kolera bakteri ile kontamine gıda veya su içilmesinin neden olduğu akut diyare iltihabıdır.

Enfekte olmuş kişilerin çoğunda hafif ya da hafif semptomlar görülmekle birlikte, ciddi vakalarda tedavi edilmezse saatlerce hastalığı öldürebilir.

Çarşamba günü, İnsani Yardım Koordinasyon BM Ofisi (OCHA) sözü Yemen'de salgın "eşi görülmemiş bir ölçek" idi.

Son dört hafta içinde, ölümlerin sayısı, Ekim 2016 - Yemen hükümeti ilk kez bir salgın - ve Mart 2017 arasında bildirildiğinden üç kat daha fazla olmuştu.

Kolera hastalığından şüphelenilen Yemen çocukları, 5 Haziran 2017'de Sanaa'daki geçici klinikte tedavi altına alındıResim telif hakkıAFP

Resim başlığıolağanüstü hal asi kontrolündeki Sanaa yetkililer tarafından beyan edilmiştir

En fazla sayıdaki olayı kaydeden asi kontrolündeki sermaye yetkilileri Sanaa, 14 Mayıs'ta olağanüstü hal ilan ettiler.

Ülkenin sağlık tesislerinin yarısından fazlası artık çalışmıyor; savaşta yaklaşık 300 kişi hasar gördü ya da yok edildi.

Sağlık ve sanitasyon işçilerine sekiz ay para ödenmedi; Gerekli tıbbi malzemelerin sadece% 30'u ülkeye ithal ediliyor; Şehirlerde çöp toplama düzensiz; 8 milyondan fazla insan güvenli içme suyuna ve uygun sıhhi tesisattan yoksundur.

OCHA, salgın mevsim, yaygın gıda güvensizliği ve beslenme yetersizliği nedeniyle salgın yayılım riskinin daha da arttığını söyledi.

Kolera hastalığından şüphelenilen bir kadın Yemen'in Sanaa kentindeki bir hastanede tedavi altına alındı ​​(6 Haziran 2017)Resim telif hakkıEPA

Resim yazısıYetersiz beslenen çocuklar ve kadınlar ve diğer kronik rahatsızlıkları olan insanlar için en büyük risk altındadır

Savaş, 18.8 milyon Yemen'in insani yardıma ihtiyacı olan 28 milyon insanın ve kıtlığın eşiğinde neredeyse 7 milyon bıraktı.

Oxfam'ın Yemen ülke müdürü Süveyş Muhammed Sajid bu arada salgının kontrol altına alınması için büyük çaplı ve çabuk bir çaba olmasaydı bu yüzyıldaki en kötü durumlardan biri haline geldiği konusunda uyardı .

"Kolera tedavi etmek ve önlemek kolaydır, ancak savaş devam ederken görev iki kat zorlaştırılıyor ve şu anda büyük bir yardım çabası gerekiyor" dedi.

"Bu savaşın Batılı ve Orta Doğu'daki başkanlar, halk sağlığına ve işçilere görevi üstlenmeye çalışmasına izin vermek için ateşkes konusunda anlaşma sağlanması için partilere baskı yapmalıdır."

ABD ve İngiltere'nin desteğiyle yürütülen Suudi liderliğinde çokuluslu bir koalisyon, Mart 2015'te Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansour Hadi'yi desteklemek amacıyla bir askeri kampanya başlattı. O tarihten bu yana en az 850 kişi öldürüldü ve 45.100 kişi yaralandı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image