Arama

Cizre'deki çatışmalarda 100'den fazla trafo zarar gördü

8 yıl önce

ŞIRNAK - Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde yasak boyunca yaşanan çatışmalarda 100'den fazla elektrik trafosu ile elektrik direği kullanılamaz hale geldi.

Cizre'deki çatışmalarda 100'den fazla trafo zarar gördü
ad image
ad image

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde çatışmalarda 100'den fazla elektrik trafosu ile elektrik direği kullanılamaz hale geldi.

İlçede 80 günde kısmi olarak kaldırılan yasak sonrası DEDAŞ arıza ekipleri çalışmalarına başlar iken çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Cudi ile Nur mahallelerinde elektrik trafosu, elektik hatları ile direklerinin çoğu kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

80 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca yaşanan Cudi, Nur, Yafes ve Sur mahallerinde çatışmalarda 125 adet trafo, 50 kilometreye yakın havai hat, 10 km yeraltı kablosu ile 285 adet elektrik direği kullanılamaz hale geldi.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Cudi, Yafes, Sur ve Nur mahallelerinde çalışma başlatan DEDAŞ yetkilileri çalışmalarını yürütüyor. Çatışmalarda kullanılamaz hale gelen enerji hatları, trafo ve direklerin yenilenmesi ve tamir edilmesi için DEDAŞ 100'e yakın personel ile 13 adet araçla çalıştığı öğrenildi.

Öte yandan sokağa çıkma yasağında DEDAŞ arıza ekiplerine ait bir araçta da hasar oluştuğu görüldü.

Çatışmalarda zarar gören trafoların Dicle Mahallesi Çevik sokakta bulunan DEDAŞ arıza binası önünde toplanılarak tamir edildiği görülürken ilçede devam eden çalışmalar nedeni ile sık sık elektrik kesintileri uygulanıyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image