Arama

Şehir gerilla gruplarına baskı

1 ay önce


Şehir gerilla gruplarına baskı
ad image
ad image

Polisin Terörle Mücadele Birimi Salı günü Atina'nın farklı yerlerinde baskınlar düzenledi. Bu baskınlar büyük ihtimalle ayın başlarında Selanik Temyiz Mahkemesi savcısına gönderilen bombalı paketle bağlantılıydı.

 

İstinaf Mahkemesi başkanı ve patlayıcıların bulunduğu zarfın alıcısı olan savcı, polisin Salı günü sorgulanmak üzere gözaltına aldığı sekiz kişiden birinin davasına bakmıştı.

Sekiz şüphelinin parmak izleri, zarfın üzerinde bulunan ve patlamayan patlayıcılarla eşleşip eşleşmediğini görmek amacıyla Salı günü ilerleyen saatlerde incelenecek.

Polis operasyonunda 10 evde arama yapıldı. Hırsızlık suçundan hapis cezasına çarptırılan üç mahkumun hücrelerinde de aramalar yapıldı.

 

Edinilen bilgiye göre baskınlar, kendisine "İntikam Ortaklığı" adını veren bir grubun 2023 yazından bu yana üstlendiği üç bombalı saldırıyla ilgili daha geniş bir soruşturmanın parçası. 

Bunlardan ilki, temmuz ayında Haidari'deki Korydallos Cezaevi'nde çalışan bir polis memuruna düzenlenen el bombalı saldırıydı.

Kasım ayında, Olimpiyat Stadı'nın Santiago Calatrava tarafından tasarlanan metal çatısındaki statik sorunların ortaya çıkması üzerine, aynı grubun üyeleri Kifissia'daki bir inşaat şirketinin ofislerine saldırı düzenlemişti. Grup, çevrimiçi bir gönderide "Saldırının gerçekleşmesinin nedeni inşaat şirketlerinin yozlaşmış rolünü hedef almaktır" dedi. Üçüncü saldırı, Ocak ayı sonlarında Petralona'daki Yunanistan Ulusal Bankası şubesine düzenlenen bombanın patlamasıydı. Sorumluluğu üstlenen bir gönderide failler, eylemlerini, yazdıklarına göre şehir gerillası faaliyetlerine bankayı hedef alarak başlayan tutuklu bir anarşist yoldaşa ithaf etmişlerdi.

Bugüne kadar aradan geçen dönemde, Terörle Mücadele Birimi'nin üç saldırıya karışan kişilerin kimliklerine ilişkin delil topladığı, tutuklandığı ve gözaltına alındığı bildirildi. 

 

Hatta Salı günü hücreleri aranan üç mahkumdan biri, Petralona bankasının bombalanmasının adına yapıldığı anarşistti.

O, bankaların silahlı soygunu suçundan çok yıllık hapis cezasını çekmekte olan bir anarşisttir. Ağustos-Eylül 2021 tarihleri arasında Atina'nın merkezindeki Metamorfosi, Nea Ionia, Petralona ve Mitropoleos Caddesi'nde bir suç ortağıyla birlikte dört banka soymakla suçlanmıştı. 

admin

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image