Arama

"Doğu’nun kızları Batı’ya iffeti siz öğreteceksiniz"

7 yıl önce

BATMAN - Sevgi-Der konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Yazar Emine Şenlikoğlu, Doğu'nun kızları Batı'ya iffeti öğreteceğini söyledi.

"Doğu’nun kızları Batı’ya iffeti siz öğreteceksiniz"
ad image
ad image

Batman’da İTTİHAD-UL ULEMA bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi-Der binasında buluşan Araştırmacı-Yazar Emine Şenlikoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak gençliklerini İslami ilimler tahsiliyle geçiren medrese öğrencilerine gıpta ettiğini söyledi. 

Batman’da bir dizi konferans veren ünlü Yazar Emine Şenlikoğlu, Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Sevgi-Der binasında medrese talebesi kızlarla buluştu.

Sıcak bir ortamda geçen programda Şenlikoğlu, Batı medeniyetinin, Müslümanları kendisi gibi yapıp batırmak istediğini belirterek, ancak iffetini her türlü kötülüklerden koruyan Doğu kızlarının Batı’ya iffeti öğreteceğini vurguladı.

Şenlikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler en güzel dönemlerinizi yaşıyorsunuz. Ne mutlu size ki, günah ortamından uzaksınız. Pislik ortamındaki insanlalar ile temiz ortamdaki insanlar aynı değildir. Unutmayın ki, eğer iman oturmamışsa günahkâr, günahkâra bakar. Ya da günahsızda olsa cahil ise günahkâra bakarak o günahı çok güzel görebilir. O yüzden gençlere hep tavsiye ederim ve derim ki, hiçbir zaman şeytanın istediği gibi giyinen kimseye özenmeyin. Nefsin hoşnut olduğu şeyleri yapmayın, işte o zaman nefis susar ve sizi kötülüğe itmez. Bunun için Doğu’nun kızları, Batı’ya iffeti siz öğreteceksiniz.”

Kızlara kitap okumaları yönünde sık sık tavsiyelerde bulunan Şenlikoğlu, “Ne yapıp yapın ama mutlaka haftada bir, iki kitap okuyun. Sizlerin tam kitap okuma, beyinlerinizi açma zamanıdır. Yaşlandıktan sonraki kitap okumakla, şimdiki kitap okumak arasında fark vardır.” dedi.

“Kürtleri pasifize etmek istiyorlar”

Soru-cevap şeklinde geçen programda Müslümanların özgüven eksikliği sebebinin sorulduğu soru üzerine Şenlikoğlu, Müslümanlara özgüven eksikliğini donsuz gezmeyi medeniyet zanneden zalim Kemalist zihniyet verdiğini ifade etti.

Şenlikoğlu, konuşmasını şöyle devam etti: “Kemalistler ikiye ayrılır. Aşırı Kemalistler vardır. Bunlar Kürt halkına takmadıkları kulp bırakmazlar. Niye, çünkü insanlıkta ve yiğitlikte kendilerinden üstün olduklarını bilirler. Bunu bildikleri için özellikle Doğu’nun Kürtlerine ağırlık vererek, onları pasifize etmek isterler. Şunu unutmayın, Türklerin Kemalist zihniyetli olmayanları Kürtleri çok sever. Kürtlerin de ırkçı olmayanları Türk Müslümanları sever. Müslümanlara özgüven eksikliğini donsuz gezmeyi medeniyet zanneden zalim Kemalist zihniyet verdi. Bu zihniyet öyle bir psikolojik savaş kuralları yaptık ki, Müslüman gençlik kendini ikinci sınıf görmeye başladı. Hayır, Müslümanlar birinci sınıftır. Ama gün gelecek ve göreceksiniz, onlar utanacak ve sıkılgan duracak, onlar kendilerini ikinci sınıf görecekler. Çünkü aradaki farkı anlayacaklar. İnsanlıktan bihaberler. Onun için devamlık bizim gibi Müslümanları aşağıladılar.”

“Kıyas yapmadığımız müddetçe İslam’ın medeniyetini anlamayız”

Programın devamında gençlere tavsiyelerde bulunan Şenlikoğlu, “Gençler İslam’ı hurafesiz öğrenmek mecburiyetindedir. İçinden gelmese de namaz kılınması ve 15,20 dakika mutlaka zikir yapılması gerekir. Zikir yapmayanın inancı sapa sağlam olamaz. Ayette, ‘Kalpler ancak Rabbi zikretmekle mutmain olur’ diyor. Gençler dünyaya eleştirel, gözlemci gözle bakmalıdır. İslam karşıtı her şeyi İslam ile kıyaslayın. İslam ile kıyaslamadığımız sürece İslam’ın medeniyetini anlamayız. Mutlaka prensipli olun ve prensip kararınızı çevreniz bilmelidir. Evleneceğiniz genci çok iyi araştırın ve evliliği aceleye getirmeyin.” ifadelerini kullandı.

Yapılan programın ardından Şenlikoğlu, öğrenciler için satın alınan kitaplarını imzaladı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image