Arama

Elazığ Belediyesi’nden Vatandaşa Ramazan ve Bayram Desteği

8 yıl önce

Elazığ Belediyesi tarafından Ramazan ayında vatandaşlara katkı sağlamak ve bayramı daha mutlu karşılamaları için Elazığ Belediyesi “Sosyal Kart”dağıtımına başlandı.

Elazığ Belediyesi’nden Vatandaşa Ramazan ve Bayram Desteği
ad image
ad image

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başkan Yardımcıları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Sosyal yardım projesinden yararlanmak amacıyla 3bin 320 kişinin başvuruda bulunduğu ve yapılan değerlendirmeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen bin 100 aileye, 100 TL yüklü Elazığ Belediyesi Sosyal Kart dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bugün 500 kişiye yapılan dağıtımın ardından, geri kalan aileler de 11 Temmuz Cumartesi saat 10.00’dan itibaren Elazığ Belediyesi İş Merkezi’nde bulunan yardım bürosundan kartlarını temin edebilecekler.

 

Törende konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, göreve geldikleri günden bu yana Elazığ’da yaşamı kolaylaştırmak ve kaliteli hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Şehrimizde yaşayan en yoksul, en kimsesiz kardeşimiz huzur içinde kaliteli bir şekilde yaşayabiliyorsa Elazığ Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olmuş demektir. Biz bunu gerçekleştirmek için varımızla yoğumuzla çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Elazığ’da sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet sunduklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Bu amaç doğrultusunda su sayacı endeks okuma ücretini kaldırdık. 2015 yılında sadece Elazığ Belediyesi olarak içme suyu tarife ücretlerinde indirim yaptık. Atık su bedellerinde yüzde 50 indirim yaptık. Yine Türkiye’de 81 il içinde sadece Elazığ’da üniversite öğrencileri toplu taşıma hizmetinden ücretsiz yaralanıyorlar. Özel halk otobüslerine ücreti biz Belediye olarak ödüyoruz. Bu çalışmayla hem öğrencilerimize maddi destek sağlamış olduk, hem de merkezde biriken öğrenci nüfusunu şehre yaydık. Böylece Salıbaba, Hicret, Sanayi mahallesinde de öğrencilerimiz yaşamaya başladı, hem öğrencilerimiz daha ucuz ev imkânına kavuştu. Hem de bu mahallelerde bulunan esnafımız kazanmış oldu. Bu mahallelerimize ekonomik girdi sağlamış olduk” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yanılmaz seçim öncesi vadettikleri 23 ana projeden 20’sini 15 aylık süreçte hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Yanılmaz, “Bu projelerimizden en önemlisi Kültür Park’tır. Kültür Park şehrimize nefes aldıran, yeni bir yaşam merkezi oldu. Şehrimizde Türkiye’nin 5. Anne Üniversitesi’ni de hayata geçirdik. Annelerimizin her türlü ihtiyacı karşılanarak, donanımlarına katkı sağlıyoruz. Harput’ta El Emeği Göz Nur’ Çarşısı’nı açtık. Annelerimiz evlerinde hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerini burada sergiliyorlar, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.  İzzetpaşa Meydanı’nda İkram Çeşmesi’nde kışın çorba, yazın buz gibi şerbet ikram ediyoruz. Burada vatandaşlarımıza cüz-i miktarda bir ücret karşılığı çay ikramı yapıyoruz. Gençlerimize ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz. Belediyemiz tarafından İzzetpaşa lavabolarında günde asgari 10 bin kişiye ücretsiz hizmet veriliyor. Sosyal alandaki çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Ramazan ayında gıda yardım paketi yerine sosyal yardım kartı vermeyi tercih ettiklerinin altını çizen Başkan Yanılmaz, “Bir evin ihtiyacı ekmek ise, baklava götürmenin hiçbir anlamı yoktur. Biz bu çalışmamızla zorunlu ihtiyaçları karşılayarak, yüzler tebessüm etsin istedik. Ramazan bayramından önce çam sakızı, çoban armağanı olarak ailelerimize vereceğimiz sosyal kartlarla, ailelerimiz markete giderek, ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu kartlarla, içki, sigara ve parfüm alınmayacak. Bu sosyal projemizle şehrimizde be bu akşam evime ekmek alamadım diyen kimse kalmayacak” diye konuştu.

 

Başkan Yanılmaz konuşmasının ardından ihtiyaç sahibi ailelere sosyal kartlarını verdi. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image