Arama

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Damızlık Boğa Dağıtımı Yaptı

9 yıl önce

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Dap, Gap, Kop, Dokap Hibe Desteği Projeleri Kapsamında Damızlık Boğa Dağıtımı Yaptı.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Damızlık Boğa Dağıtımı Yaptı
ad image
ad image

Elazığ Gıda Tarım İl Müdürü Vekili İsmail Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada; Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çerçevesinde 2014-2018 yılları arasında hibe desteği programının uygulanmaya başladığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

 

Bu hibenin mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için çıkarıldığını, belirtti.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili İsmail Gürbüz tebliğ kapsamında, projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, ahır, ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı ve yarı açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacak şekilde yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50’si oranında, damızlık erkek hayvan alımı konusunda ise; damızlık boğa, damızlık koç, teke alım tutarının yüzde 80’i oranında hibe desteği uygulandığını ifade etti.

 

 Bu proje kapsamında İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvuran yetiştiricilerden Karakoçan İlçesinde 18 yetiştiriciye ve Merkez İlçede 2 yetiştiriciye olmak üzere toplam 20 baş damızlık boğa dağıtımı yapıldı; dedi

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image