Arama

Elazığ Kovancılar'da Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

9 yıl önce

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kovancılar Toplum Sağlığı Merkezi ilçede eğitim gören öğrencilere ağız - diş sağlığı ve dış fırçalama eğitimi verdi.

Elazığ Kovancılar'da Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi
ad image
ad image

Kovancılarda bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim ile çocuklarımızın ağız-diş sağlığı ve diş fırçalama konularında bilgi edinmesi ve kalıcı alışkanlıklar kazanması hedeflendi. Eğitimde Kovancılar Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Zekiye Doğruöz görev aldı.

 

Önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürükleri daha çok çocukluk çağında görülmektedir. Çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılması, gelecek nesillerin diş sağlığı açısından önemlidir. Ülkemizde çocuklar ve erişkinler ancak şikayetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurmakta olup, çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır. Ayrıca, küçük çocuklarda diş temizliği ve bakımının yeterli olmaması önemli sağlık problemlerine neden olabilmekte, oluşan dişeti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşmekte ve çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilemektedir. Bunun bilincinde olarak çocuklarımıza diş sağlığının önemi her zaman anlatılmalıdır.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image