Arama

Elazığ'da Belediyeden Seyyar Satıcılara Yeni Düzenleme

9 yıl önce

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Saray Camii yanı, Belediye İş Merkezi ve Kapalı Çarşı çevresinde satış yapan seyyar satıcılara yönelik bir düzenleme gerçekleştirdi.

Elazığ'da Belediyeden Seyyar Satıcılara Yeni Düzenleme
ad image
ad image

Yapılan yeni düzenlemeyle şehir merkezinde kargaşa ve görüntü kirliliğine neden olan seyyar satıcılar, Saray Camii yanı, Belediye İş Merkezi üzerinde sistemli düzene geçtiler.

 

            Seyyar satıcıların stantlarının belirlenmesi amacıyla Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimi töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, daha modern ve kaliteli bir şehir oluşturmak amacıyla önemli bir adım attıklarını söyledi.

 

Bu uygulamayla şehri ses ve görüntü kirliliğinden kurtarmayı hedeflediklerini ifade eden Varol, "Amacımız Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz'ın ifade ettiği gibi etik, estetik ve ekonomik bir şehir oluşturmaktır. Tablalarla köşe başlarında hayatlarını devam ettirebilme ve evlerine ekmek götürebilme gayreti içindeki hemşehrilerimize, hem daha güzel bir ticaret alanı oluşturmak, hem de ticaretlerini yaparken sosyal ihtiyaçlarını da giderebilecekleri güzel bir mekân hazırlamayı amaçladık. Bu çalışmamızla şehrimizi görüntü ve ses kirliliğinden kurtarmış olacağız" dedi.

 

            Başkan Yardımcısı Varol'un konuşmasının ardından Belediye tarafından fiilen seyyar satıcılık yaptıkları tespit edilen 89 isim için, noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Yapılan kura çekimiyle hırdavat satışı yapacak 10 kişi, giyim satışı yapacak 15 kişi ve sebze-meyve satışı yapacak 64 kişi için yer tahsisi yapıldı.

 

            Kura çekimi ve tahsis işleminin Belediye Encümeni tarafından onaylanmasının ardından 89 seyyar satıcı, zemin yalıtımı yapılarak standların kurulduğu alanda satışa başlayacaklar.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image