Arama

Elazığ'da İki Büyük Yatırım Görkemli Bir Açılışla Hizmete Sunuldu

8 yıl önce

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan şehrin yeni yaşam merkezi Kültür Park ve Oto Galericiler Sitesi düzenlenen muhteşem bir törenle hizmete sunuldu.

Elazığ'da İki Büyük Yatırım Görkemli Bir Açılışla Hizmete Sunuldu
ad image
ad image

Şehre önemli bir katma değer sağlayacak olan iki büyük yatırımın açılış törenine, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Devlet eski Bakanı Ahmet Cemil Tunç, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Milletvekili Av. Şuay Alpay, AK Parti İl Başkanı Nusret Çoban, Elazığ Milletvekili Adayları Metin Bulut, Prof. Dr. Serpil Bulut, Ömer Serdar, Elazığ eski Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, STK temsilcileri, protokol mensupları ve binlerce vatandaş katıldı. Tören, Elazığ Belediyesi Mehter Takımının coşkulu gösterisiyle başladı.

 

"KÜLTÜR PARK VE GALERİCİLER SİTESİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN"

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gerçekleştirdikleri hizmetlere ilişkin kısa bilgiler vererek başladığı açılış konuşmasında, şunları kaydetti:

 

“Kültür-Park 180 bin metrekarelik dev bir alan üzerine kuruldu. Bu alanın yüzde 62’si yeşil alan, yüzde 25’i gezinti alanı ve yüzde 10’u göletlerden oluşuyor. Kültür Park bünyesinde çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, kondisyon alanları, bisiklet yolları, toplantı salonları ve en önemlisi camimiz var. Bundan sonraki yeşil alan çalışmalarımızda bir hedefimiz var. Böyle büyük parkların yanına mutlaka bir cami inşa edeceğiz. Kültür Park bünyesindeki hiç bir işletmeyi ikinci şahıslara kiralamayacağız. İşletmesini Elazığ Belediyesi olarak biz yapacağız. Hizmetin en kalitelisini, en ucuza sunacağız. Yine bugün hizmete sunduğumuz 50 bin metrekare alan üzerine kurulu Oto Galericiler Sitesi 104 işyeri, kafeterya ve idari binadan oluşuyor. Artık şehrin merkezindeki oto galericiler bu alana taşınacak, Elazığ’ın trafiği rahatlayacak.” Sık sık konuşması sloganlarla kesilen Başkan Yanılmaz, bu iki büyük yatırımın Elazığlılara hayırlı olmasını dileyerek, Elazığ için hizmete devam edeceklerini kaydetti.

 

"UFKA DOĞRU YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

 

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise, bu hizmetle şehrin en çok ihtiyaç duyduğu moral ve motivasyonu en üst noktaya taşıyan Başkan Mücahit Yanılmaz'a teşekkür ederek, "Göreceksiniz bu şehir AK Parti ile birlikte, aday kardeşlerimle birlikte ufka doğru yürümeye devam edecek. Onlar konuşacak, AK Parti yapacak. Hizmet ve icraatlar devam edecek” diye konuştu.
      

   VALİ ZORLUOĞLU:"BU PROJE ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞTI"

 

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise Elazığ’ı marka şehir yapmak ve yaşanabilir bir çevreye kavuşturma hedefi doğrultusunda Kültür Park projesinin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Belediyenin rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, sosyal hayatı canlandıracak önemli projeler uygulaması, yeni yaşam alanları, sosyal ve kültürel alanlar üretmesi, bölge merkezi, cazibe merkezi olan, üniversite şehri Elazığımıza ve binlerce yıllık Harput şehir kültürünün mirasçısı olan Elazığlı kardeşlerimize çok yakışıyor. Bölgemizin en büyük yaşam ve sosyal faaliyet alanlarından birisi olan bu proje, Elazığımızın modern yüzünü gösteren çok önemli bir eser oldu. Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Elazığ’a yakışan bir proje oldu” dedi.

 

BAKAN AKDAĞ ELAZIĞLILARDAN 4 MİLLETVEKİLİ SÖZÜ ALDI

 

Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ da, Elazığ’daki bu güzel gelişmelerin birçok belediyeye örnek olacağını ifade ederek, "Türkiye AK Parti iktidarları dönemlerinde AK Parti belediyeleri ile mükemmel eserlere imza atmaya devam edecek. Şükürler olsun ki artık bu milleti, bu milletin evladı yönetiyor. Allah’ın izniyle bundan sonra da böyle olacak. 7 Haziran’da seçime gideceğiz. Seçime giderken 2002’deki seçimi lütfen hatırlayın. Yavrularımız başörtülerinden dolayı üniversite kapılarında inim inim inletilirken, bu ülkenin seçilmiş bir milletvekili hanımefendi başörtüsünden dolayı Meclis Genel Kurulu’ndan çıkarılırken, bizler bu ülkenin gözü yaşlı insanlarıydık. Biz bu günleri bekledik. Bu günler için çalıştık. Ama bilin ki bugün Türkiye’de AK Parti ile ulaştığımız özgürlükler sizin sesinizdir. Siz bu desteği devam ettirdikçe hiç kimseden perva etmeyiz, etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Bakan Akdağ konuşmasının sonunda binlerce kişinin coşkusuyla, Rabia işareti eşliğinde dört milletvekili gönderme sözü aldı.

 

KALKINMA BAKANI YILMAZ:“KEŞKE DİYARBAKIR’DA DA BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDI”

“AK PARTİ SLOGAN SİYASETİ YAPMIYOR”

 

Büyük hizmetleri çok kısa sürede hayata geçiren Başkan Yanılmaz'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Ben bu dönem Diyarbakır’dan milletvekili adayı oldum. Mücahit Yanılmaz’ı dinlerken içimden ‘Keşke Diyarbakır’da da böyle belediye başkanları olsaydı’ dedim. Bunun değerini bilmek lazım. AK Parti belediyeciliği çok farklıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı belediyecilik, anlayışıyla AK Partili Belediyeler farklarını ortaya koyuyorlar. AK Parti, rotasını milletin çizdiği bir partidir. AK Parti, millete efendilik yapan bir parti değil, millete hizmetkârlık yapan bir partidir. Bunu Elazığ’da görüyoruz. Bu hizmetlerin altında merkezi idare ile yerel yönetimin el ele vermesi var. Bu çalışmaların altında AK Parti'nin hizmet ve samimiyet anlayışı var. Çok çalışmak var, emek harcamak var. Başka partiler gibi slogan siyaseti yapmıyoruz. Biz, ideolojik siyaset yapmıyoruz. Başka partiler gibi laf üstüne laf koymuyoruz, taş üstüne taş koyuyoruz. Bu yüzden diyoruz ki onlar konuşur, AK Parti yapar" şeklinde konuştu.

 

"AK PARTİ İSTİKRARIN ADRESİDİR"

 

AK Parti iktidarı döneminde 230 milyar dolarlık bir ekonomiyi 800 milyar dolara çıkardıklarını anlatan Bakan Yılmaz, “Bizden önce 5 yıllığına seçilmiş bir hükümet vardı. MHP, DSP, ANAP hükümeti. Bunlar 260 milyar dolarlık bir ekonomiyi aldılar 3,5 yılda 215 milyar dolar olarak bize teslim ettiler. Son 12 yılda 230 milyar dolarlık bir ekonomiyi, AK Parti iktidarı olarak 800 milyar dolara çıkardık. Yollar yaptık, hastaneleri birleştirdik. İlaç kuyruklarına son verdik. Çileleri bitirdik. Eğitime yatırım yaptık. Üniversitelere yatırım yaptık. Doğuda, güney doğuda geçmişte hayal bile edilemeyecek hizmetler yaptık. Terminal binaları, havalimanları gibi birçok hizmete imza attık" şeklinde konuştu.

 

Bu hizmetleri istikrar sayesinde gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Yılmaz, "Eskiden istikrarsız yönetimler vardı. Koalisyon hükümetleri vardı. Her parti bir tarafa çekiştiriyordu. Herkes kendi bakanlığını adeta partisinin kendi mecrası gibi kullanıyordu. AK Parti ile bunlar son buldu. AK Parti istikrar, güven getirdi” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Galericiler Sitesi’ne canlı bağlanarak, dualar eşliğinde Kültür Park ve Galeciler Sitesi'nin açılışını gerçekleştirdiler.

 

Açılışın ardından yüklenici firmalar Tetiş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tetik ve Cemsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin’e plaket verildi.

 

Müzik ve ışık eşliğinde oluşturulan su dansı gösterisi ile renklendirilen açılışta, binlerce Elazığlı, gönüllerde taht kurmuş, usta sanatçı Uğur Işılak'ın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle muhteşem bir gece yaşadı. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image