Arama

Elazığ'da Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

9 yıl önce

Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim anlayışını hayata geçirmek amacıyla kurulan Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı, Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Elazığ'da Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı
ad image
ad image

Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Sendikalar,Muhtarlar ve kurul üyeleri katıldı.

 

“ELAZIĞ’I DERT EDENLERLE BİR ARADAYIZ”

 

 Genel kurulun açılış konuşmasını Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptı. Kenti bulunduğu yerden bir adım daha ileriye götürecek olan sivil, sosyal fikirlerin ortaya çıkmasında çok önemli etkisi olan Kent Konseyi’nin genel kurulunun yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bir şehri yönetirken, o şehri birlikte yönetme anlayışı çok önemlidir. Birlikte yönetme anlayışının yansımasıdır ki, bugün sizlerle burada bizi bir Pazar günü bir araya getirdi. Elazığ’ı dert etmiş, derdi ile dertlenenler benim de bu şehrin yönetiminde sözüm var diyenler, benim de fikrim var diyenler burada, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Şehri yönetirken, bir adım atarken, bu şehirde yaşayan her kesimin sözünü her kesimin fikrini her kesimin görüşünü ve projesini önemsediklerini aktaran Başkan Yanılmaz, bu şehirde yaşayan 350 bin kişinin söyleyecek sözleri ve projelerinin olduğunu söyledi. Başkan Yanılmaz, "Bu şehrin geleceği için atılacak adımlar var. İşte Kent konseyi birlikte yönetiminin ete kemiğe büründüğü bir organdır. Biz bu şehri yönetirken, bir adım atarken, bu şehrin Türkiye genelinde imajının en üst noktalara gelmesini hep birlikte yapacağız. Hep birlikte adım atacağız ve hep birlikte bir adım daha ileri gideceğiz” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN YANILMAZ:“KENT KONSEYİ AKTİF ÇALIŞACAK”

 

STK, kurumlar arası diyalog ile şehrin yaşlıları, kadınları, gençleri ve bu şehrin çocuklarının çok önemli olduğuna vurgu yapan Yanılmaz, ”Bu şehirde yaşayanların sözünün gücünün olması lazım. Kent Konseyi, sivil irade, sivil toplum ve sivil yönetimin fikrinin icraata geçmesinin bir yansıması olacak. Usulen bu işi yapmayacağız. Kuralım da kurulmuş olalım mantığı içinde bu işi yapmayacağız. Bu iş etkisi, gücü, projesi olan ve strateji belirleyen, şehri bir adım daha ileri götürmek için gayret eden bir konsey olacak. Her alanda ister sosyal, imar, eğitim olmak üzere her alan bu şehrin geleceği ile ilgili sözü olan herkesin dinleneceği yer kent konseyi olacak. Bu açıdan kent konseyini önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının ardından divan başkanlığına geçen Başkan Yanılmaz, Kent Konseyi yönetiminde aday olmak isteyenlerin başvurusunu tek tek aldı. Adayların belirlenmesinin ardından Kent Konseyi seçimi yapıldı.

 

KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU OLUŞTU

 

139 STK Temsilcisinin oy kullandığı Genel Kurul oylamasında Yürütme Kurulu üyesi olarak 9 asil ve 9 yedek üye belirlendi.

 

Bunagöre Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeler şu isimlerden oluştu:

 

M. Asım Nazırlı, Ali Tekateş, Murat Ergen, Prof. Dr. Memet Şekerci, Av Esra Soylu, Ayhan Atlan, Ramazan Polat, Ömer Deniz, Şevket Toraman.

 

Yedek Üyeler ise;

 

Aydın Şimşek, Coşkun Kamaç, Mehmet Güleç, Feti Ahmet Gel, Muhittin Karabulut, Av.Murat Erdoğan, Hacı Ormanoğlu, Çiçek Tutuş, Mehmet Ertuğrul’dan oluştu.

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yapılan oylama sonrasında yürütme kurulu üyeliğine seçilenleri tebrik ederek şunları söyledi:

 

“Öncelikle Kent Konseyi Genel Kuruluna katılarak şehre hizmet derdine ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada yürütme kurulu teşekkül etti.Yönetim kurulu kendi arasında bir araya gelecek ve başkanı belirleyecek. Bizler de her 6 ay bir kent konseyi ile ilgili raporları alacağız ve çalışmaların hem destekçisi hem de kontrolünü sağlayacağız. Amacımız şehrimizin her alanda atılım yapmasına öncülük etmektir.”

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image