Arama

Elazığ’ın Yetiştirdiği Mahalli Ses Sanatçısı Ali Öner De Hakka Yürüdü

9 yıl önce

Elazığ’ın yetiştirdiği mahalli sanatçı Ali Öner, uzunca bir zamandan beri rahatsızdı. Fırat Üniversitesi Araştırma hastanesinde tedavi görüyordu. Bugün 5 Mayıs 2015 tarihinde vefat etti.

Elazığ’ın Yetiştirdiği Mahalli Ses Sanatçısı Ali Öner De Hakka Yürüdü
ad image
ad image

Ali Öner; 17 Mayıs 1948 yılında Kesrik köyünde dünyaya geldi.  1964 yılında merhum Mustafa Süer (Kövenkli Hafız) Efendi’nin meşklerine katıldı. Hafız Efendi’nin ölümüne kadar bu birliktelikleri devam etti.Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ile Turizm Forklör Derneği’nde Enver Demirbağ’ın meşklerine katıldı. Usta çırak ilişkileri içerisinde kendini geliştirdi.

 

1966-1970 yılları arasında Elazığ’daki yazlık Aile Bahçesi”nde sahne programlarında yer aldı. İzzet Altınmeşe, Müslüm Gürses, Nurettin Dadaloğlu, Neşet Ertaş, Enver Demirbağ, Cevat Petek, Yeniceli Kemal gibi ustaların arasına girmeyi başardı ve kendinden övgüyle bahsedilen bir sanatçı oldu. 1970 yılında “Suna Gelin” türküsü ile ilk kırkbeşlik plağını çıkardı. 1971 yılında yine aynı şirkette “Mektubu gelmez yârim” isimli ikinci kırkbeşlik plağını yaptı. Bu yapım plağında Orhan Gencebay sazıyla eşlik etti. 1974 yılında yine Yüksel Plak Şirketinde okuduğu “Siyah Gözlerinde Özlem Yaşları” kırkbeşlik plağını yaptı.

 

Yurt satında büyük beğeni toplayan üç plağında söz ve müziği Ali Öner’e aittir. Her üç plakta TRT repertuarında tescillenerek arşivlendi.

 

1972 yılında Naşide Kılınçoğlu Hanım’la evlendi. Bu evlilikten Dinçer, Kürşat, Feride ve Ferda isminde dört çocukları oldu.

 

1978 yılında Türkiye Elektrik Kurumunda işçi olarak işe başladı. Daha sonra aynı kurumda teknisyen olarak çalıştı. 2004 yılında bu kurumdan emekli oldu. O tarihten beridir de mahalli müziğimizi her platformda icra ediyordu.

 

Ali Öner, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 29 Mart 2015 tarihinde düzenlenen Gelenekten Geleceğe Harput Musikisi gecesinde Ali Öner’e ödül verildi.

 

Değerli ses sanatçısına Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image