Arama

Eski güney Çin balıkları 'Balıklı Yaş' öncesinde evrimleşmiş olabilir

7 yıl önce

Yeni bir araştırmaya göre, güney Çin'deki Kuanti Formasyonundan olağandışı terazileri ve dişleri olan eski bir balık türü 'Balıklı Yaş' öncesinde evrimleşmiş olabilir.

Eski güney Çin balıkları 'Balıklı Yaş' öncesinde evrimleşmiş olabilir
ad image
ad image

 

Çin'in güneyindeki Kuanti Formasyonu sıradışı ölçekler ve dişleri ile eski bir balık türü açık erişim dergi 8 Mart 2017 yayınlanan bir araştırmaya göre, "Balık Çağı" önce evrimleşmiş olabilir PLOS ONE Flinders Brian Choo tarafından Üniversitesi, Avustralya ve Omurgalı Paleontolojisi ve Paleoantropoloji Enstitüsü'ndeki meslektaşları, Çin.

Devonya Dönemi (419.2 - 358.9 milyon yıl önce), önceki Silüriyen Dönem'e kıyasla (443.7 - 419.2 milyon yıl önce) çene ballarının bolluğu ve çeşitliliğinde belirgin bir artış olması nedeniyle halk arasında "Balıkların Çağı" olarak adlandırılmaktadır. . Yakın zamana kadar, Çorlu omurgalıların Silüriyen fosil kayıtları, çok parçalı kalıntılara dayanıyor ve erken evrim hakkındaki anlayışımızı kısıtlıyordu. Kuanti'nin güneybatı Çin'deki Yunnan formasyonundan elde edilen son keşifler, son yıllarda açıklanan mükemmel derecede korunmuş birkaç balık türünü kullanarak bilgimizi önemli ölçüde geliştirdi. Kuanti Formasyonunun balık taşıyan tortuları yaklaşık 423 milyon yıl önce Silurian'ın ikinci bölümüne tarihlendirilmiştir.

Choo ve meslektaşları, Kuanti balıklarının, Sparalepis tingi'nin, yalnızca izole edilmiş parçalara dayanan ikinci Silüriyen kemikli balıkları temsil eden yeni bir cins ve türünü tarif ettiler. Bu yeni form, çağdaş Guiyu ve biraz daha yeni olan Psarolepis'in yanında, o zamanlar zırhlı placoderm balıklarla sınırlı olduğu düşünülen omurgaya sahip pektoral ve pelvik kemerlere sahiptir. Sparalepis ve akrabası, gövde-sarkopteryalıların erken radyasyonunu, modern akciğer balıklarının eski kuzenlerini, coelacanth'ları ve tetrapodları temsil edebilir.

Fakat Sparalepis'in kuzenlerinden ayıran olağandışı bir ölçek morfolojisi vardır. Teraziler özellikle uzun, kalın ve dar, cephede olanlar dış ve iç yüzeylerde birbirine geçen mekanizmalara sahiptir. Yakından doldurulmuş tasvir, kalkanlar duvarına benzemekte ve antik Farsça ve Yunanca "kalkan ölçeği" anlamına gelen Sparalepis cinsini doğuruyor.

Sparalepis, Silurnalı ve Yunnan'ın en eski Devonian'ından gelen tuhaf eski balıkların giderek büyüyen bir listesine ekliyor ve bu bölgenin çene omurgalıları için çeşitlendirme için erken merkez olabileceğini önermektedir. "Balıkların Çağı", güney Çin'in Silüriyeni sırasında erken geldiği görülüyor.

 
Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image