Arama

Findeks Kredi Notu Nedir? Nasıl Hesaplanır? Ne İşe Yarar? Nasıl Yükselir?

6 yıl önce

Herkesin merak etiği sorular olan Findeks Kredi Notu, Risk Raporu, Findeks Kredi Notu'mu Neden Bilmeliyim, Findeks Kredi Notu'mu Nasıl Alabilirim, Findeks Kredi Notu Hangi Değerler Arasında Değişir, Herkesin Findeks Kredi Notu Var Mıdır, Findex Kredi Notu Ne işe Yarar, Findex Kredi Notu Nasıl Düşer veya Yükselir, Findex Kredi Notu En AZ Kaç Olmalı? gibi maddeleri sizler için araştırdık. Tüm yanıtları haberimizde bulabilirsiniz.

Findeks Kredi Notu Nedir? Nasıl Hesaplanır? Ne İşe Yarar? Nasıl Yükselir?
ad image
ad image

 

Findeks Kredi Notu

Findeks Kredi Notu, uzun yıllardan beri Bankaların kredi kararı verirken baktıkları önemli bir referans notudur. Bankalar dışında; diğer finansal kurumlar, reel sektör ve bireylerin referans aldıkları finansal bir karnedir.

Findeks kredi notu bireysel olarak kullanmış olduğunuz tüm kredi ve kredi kartlarının verileriyle oluşturulmaktadır.  Bu notunuz yüksek ise daha kolay kredi kartı ve banka kredisi alırsınız, aynı şekilde düşük ise kredi kartı verilmesi ihtimaliniz de oldukça düşecektir.  Bu nota bakılarak ileriki ödemelerini gerçekleştirecek düzende birisi olup olmadığı büyük ölçüde anlaşılır. O yüzden finans kuruluşları bu not üzerinden kişilere kredi veya kredi kartı vermektedirler. Sonuç olarak kimse ( finans kuruluşları da dahil ) borcunu aksatan, ödemeyen, hacizli duruma düşmüş, geliri olmayan birisine borç vermek istemez. 

Risk Raporu

Risk Raporu, halen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilerine ilişkin ödeme geçmişini gösteren rapordur. Bu rapor oluşturulurken ülkemizdeki tüm bankalar ve diğer finans kuruluşlarından alınan kredi kullanım ve ödeme performansı verileri kullanılır.

Not Danışmanı

Gelişmiş bir hesaplama algoritmasına sahip olan Findeks Kredi Notu her türlü finansal değişimden etkilenir. Not Danışmanım Hizmeti ile, bu değişimlere nasıl müdahale edileceği ve kontrol altında tutulabileceği konusunda uzman danışmanlarımızdan kişiye özel öneriler alınabilir.

Findeks Kredi Notu'mu Neden Bilmeliyim?

Findeks Kredi Notu herkes için önemli bir finansal kredibilite göstergesidir. Findeks Kredi Notu’nu şimdiden bilmen, ileride kredi alırken veya ileri vadeli bir borca girerken sana avantaj sağlayacaktır. Findeks Kredi Notu'nu bilmen, düşükse yükseltmek için yapılacaklar konusunda bilgi sahibi olman, yüksekse bu seviyeyi koruman için sana yardımcı olacaktır. Bu kapsamdaki Findeks hizmetleri; Not Danışmanım ve Takipçi'dir.

Findeks Kredi Notu'mu Nasıl Alabilirim?

Findeks Kredi Notu'nu findeks.com adresine girerek alabilirsin. İstediğin anda Findeks Kredi Notu'na ulaşmak için Findeks üyesi olman yeterli.

Findeks Kredi Notu Hangi Değerler Arasında Değişir?

Findeks Kredi Notu 1 ile 1900 değerleri arasında değişmektedir. 1 en riskli puan iken, 1900 en az riskli puandır.

Herkesin Findeks Kredi Notu Var Mıdır?

Bankacılık sisteminden aktif olarak Kredi Kartı, Bireysel Kredi ve Kredili Mevduat Hesabı kullanan veya son 5 yıl içerisinde kredisi kapanmış olan tüm bireysel kullanıcıların Findeks Kredi Notu vardır. Sadece banka hesabı olan fakat hiç kredili ürün kullanmamış kişiler ile son 5 yıldır hiç kredi kullanmamış olan kişiler için Findeks Kredi Notu hesaplanamaz. Hesaplanamayan özel durumlar da Kredi Notu talebi esnasında kullanıcıya bildirilir.

Findex Kredi Notu Ne işe Yarar?

Sadece finans kuruluşları değil işletme sahipleri de findeks kredi notuna bakarak karar verir hale geldi. Örneğin bir emlakçı ev satacağı kişinin notuna bakarak evi satıp satmayacağını ya da bir telefoncu satış yapmadan bu notu öğrenmek için talepte bulunur oldu.  Halen çok yaygın olarak kullanılmasa da geçtiğimiz ay 500 Bin kişi findeks kredi notunu öğrenmek için talepte bulundu. İlerleyen senelerde her işletme ve satış yapacak her insan findeks kredi notuna göre karar verir hale gelecektir. Bu yüzden oldukça önemlidir. 

Findex Kredi Notu Nasıl Düşer veya Yükselir?

Kredi notunuz hesaplanırken bankalarla olan tüm ilişiğiniz, yani ödeme düzeniniz, borç durumu, çektiğiniz kredi, kredi kartınızın limiti gibi durumlar ve risk raporu göz önünde bulundurularak kredi notu hesaplama işlemi yapılır. Findeks kredi notunuz sabit bir sayı değildir.  Finans kuruluşlarıyla olan ilişiğinize göre düşebilir ya da yükselebilir.  Peki Findeks kredi notu nasıl yükselir ?

Öncelikle bilmeniz gerekir ki, kredi notunuz bir anda düşmeyeceği gibi bir anda da yükselmez. Kredi notunuzu yükseltmek için borçlarınızı ödemeniz gerekmektedir. Bu borçlar arasında finans kuruluşlarına olanlar ( kredi ve kredi kartı gibi ) ve faturalarınız da dahildir. Çünkü en son yapılan güncelleme ile fatura ödeme alışkanlıklarınız da Findeks kredi notunu etkileyen etmenlerin arasına girdi.  Tüm borçlarınızı kapattıktan sonra ise ödeyebileceğiniz düşük bir kredi çekmek ya da az limitli bir kredi kartı almalısınız. Kredi kartınızı her ay asgari tutarında değil tüm borcunu kapatmalı ve bunu her ay yerine getirmelisiniz. Kredi kartı borcunuzu hesap kesim tarihinden önce kapatmak Findeks kredi notunuzun yükselmesine daha da yardımcı olacaktır. Bir diğer yol ise bahsettiğimiz gibi düşük miktarda az vadeli bir kredi çekmek olacaktır. Bu krediyi zamanında ve eksiksiz ödeyerek Findeks kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

 Şayet bankalar size kredi veya kredi kartı vermiyor ise bir banka kartı alarak tüm işlemlerinizi bu hesap üzerinden gerçekleştirmeniz Findeks kredi notunuzun yükselmesine yardımcı olacaktır. Otomatik ödeme talimatları vererek faturalarınızı buradan ödeyebilir, ya da nakit yerine banka kartınızla alışveriş yapabilirsiniz. 

Findex Kredi Notu En AZ Kaç Olmalı?

Okurların en çok merak ettiği şeylerden birisi de başında ise findeks kredi notu an az kaç olmalı sorusu. Findeks kredi notu 1 ila 1900 arasında değişen puanlardan oluşur. Yani bir kişinin kredi notu 1 olabileceği gibi en yüksek değer olan 1900 de olabilmektedir. En az kaç olmadı gibi bir ibareye ne yazık ki varamayız. Çünkü bir banka kredi ve kredi kartı vermek için en az 1.500 findeks kredi notu istersen, diğer kuruluş bu rakamı 1.600 dolaylarına çekebilmektedir. 

Bu yazımızda findeks kredi notu nedir, findeks kredi notu ne işe yarar, Findeks kredi notu en az kaç olmalı, findeks kredi notu ücretli mi, en yüksek kaç, findeks kredi notu güvenilir mi, findeks kredi notu nasıl yükselir, gibi konulara değindik. Merak ettiklerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image