Arama

Harput Buzluk Mağarası Büyük Bir Poje Bekliyor

8 yıl önce

Harput Beldesi bilhassa bahar ve yaz aylarında çok yoğun bir şekilde iç ve dış turizm çerçevesinde ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Harput Buzluk Mağarası Büyük Bir Poje Bekliyor
ad image
ad image

Ayrıca İnanç Turizmi için beldemize gelen pek çok kişi, Harput Nüfusunun bahar ve yaz aylarında binlerce artması anlamına gelmektedir..
 

BUZLUK MAĞARASI.. Harput’ta.. Buzluk Yaylası’nda eşsiz bir coğrafya hazinesidir..Üç büyük kaya silsilesinin ilkidir..İkincisi Süryani Cemaatı tarafından kutsal addedilen Göllübağ Seyrangahı..ve Üçüncüsü Anguzu Baba Seyrangahı’dır..
 

Buzluk Mağarası …Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde halkın yaz ve kış aylarında kullandığı bir coğrafya hazinesi olarak zikredilmektedir.
 

 Elazığ Valiliği-Elazığ Belediyesi-Fırat Üniversitesi Rektörlüğü-ETSO…paydaş olarak bir komisyon kurmalı ve Buzluk ve çevresinin Turizm Master Planıacilen yapılmalıdır…bu plan Koruma Amaçlı İmar Planı’na uygun olmalıdır.


 Bu Alan gerektiğinde çevrilmeli… Ürgüp Göreme gibi turizm işletmeciliği yapılmalıdır..Yoksa şu anda ciddi manada çevre tahribatı ve çevre kirliliği bu mevkii kullanılmaz hale getirecektir..


 Bilhassa yaz aylarında bu bölge çok sıkı bir şekilde hizmete açılmalı ve kontrol edilmelidir.


 İçme suyu-yol-kanalizasyon-tuvalet-oto park-sosyal tesisler bu proje kapsamında acilen inşa edilmelidir.
 Hepimiz biliyoruz ki…İç ve dış turizmin bu bölgede en önemli duraklarından birisi Buzluk Mağarasıolacaktır.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image