Arama

İsviçre ve Avusturya'da kandil programı

7 yıl önce

HABER MRK - İsviçre'nin Basel ve Avusturya'nın İnnsbruck şehrinde Regaib Kandili münasebetiyle program düzenlendi.

İsviçre ve Avusturya'da kandil programı
ad image
ad image

Basel Said-i Nursi Vakfı Camii'nde ve İnnsbruck Said-i Nursi Camii'nde düzenlenen programla Regaib Kandili idrak edildi.

Basel'deki program Lokman Genç’in okuduğu Cevşen-i Kebir ile başladı. Okunan Cevşen’in ardından Molla Celal Bozdaş bir konuşma yaptı.

Üç ayları her Müslüman’ın en hayırlı şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirten Bozdaş, “Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, ana sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterimize neler yazıldığı, Mahşer günü kurulacak büyük divanın tek Hâkimi Yüce Allah’ın (cc) hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir." tavsiyelerinde bulundu.

Molla Celal Bozdaş’ın yaptığı Regaib Kandili özel sohbetinin ardından program, Avrupa Alimler Birliği Üyesi Molla Süleyman İlhan’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Programda ayrıca geçtiğimiz günlerde kanser sonucu Ankara’da vefat eden Müslüm Demir’in Basel’de yaşayan yakınlarına taziyeler iletildi.

İnnsbruck şehrinde de Regaib Kandili ihya edildi
 

Avusturya İnnsbruck’ta faaliyet sürdüren Said’i Nursi Camii'sinde de üç ayların başlangıcı olan Regaib kandili düzenlenen program ile ihya edildi.
Kılınan akşam namazının akabinde, program Recep Abay’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, Said-i Nursi Camii Hocası Molla Nasır, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında Regaib kandilinin, rağbet edilen gece ve üç ayların başlangıcı olduğunu belirten Molla Nasır, Hz. Muhammed'in (sav), "Ya Rab, Şaban ve Receb'i bereketli kıl ve bizi Ramazana ulaştır." duasını okuyarak ve Receb'in ekim, Şaban’ın meyve verme, Ramazan'ın ise hasat zamanı olduğunu söyledi.

Programda son olarak Ümmeti Muhammed’e ve İslam coğrafyasının dört bir yanında zulme uğrayan Müslümanlara dualar edildi.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image