Arama

KADEM'den Girişimci Kadınlara Destek

8 yıl önce

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile TÜBİTAK Marmara Teknokent işbirliğiyle girişimci kadınlara, yepyeni bir fırsat sunuluyor.

KADEM'den Girişimci Kadınlara Destek
ad image
ad image

KADEM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent işbirliğiyle ‘İnovasyonda Kadın’ Kampı düzenlenecek. 'Bir fikrim var ve ona hayat vermek istiyorum' diyen kadın girişimcilerin katılacağı kampta, kadınların girişimcilik heyecanının artırılması ve ekonomik hayatta güçlendirilmesi hedefleniyor. Kampa katılmak isteyen girişimcilerin, AR-GE, bilim, teknoloji ve yenilik içeren iş fikri projeleriyle 31 Temmuz 2015 tarihine kadar http://girisimcilikkampi.org/ adresi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

 

Başvuruların ardından TÜBİTAK Marmara Teknokent hakemleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu seçilen 30 proje sahibi, kampa katılmaya hak kazanacak. 31 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Girişimcilik Kampı'nda, katılımcılara uzman akademisyenler tarafından 5 gün sürecek eğitim verilecek.

 

BAŞARILI PROJELERE 25 BİN TL DESTEK

 

Kamp sonunda 30 proje arasından seçilecek olan 5 projeye 25.000 TL finansal destek sağlanacak. Projeleriyle ulusal veya uluslararası resmi kuruluşlar tarafından verilen finansal desteklerden birini almaya hak kazanan girişimlere ise 25.000 TL’ye kadar da ek nakdi destek sağlanacak. Kazanan proje sahiplerine ayrıca Marmara Teknokent Kuluçka Merkezi’nde ilk bir yılı ücretsiz olmak üzere yer tahsis edilecek. İsteyen girişimciler için de başvurduğu bölgedeki bir teknokentte ilk 1 yıllık kuluçka merkezi kira bedeli ödenecek.

 

Herhangi bir ücretin talep edilmeyeceği kampa katılacak adayların ulaşım, eğitim, konaklama ve yeme içme giderleri de proje ortakları tarafından karşılanacak.

 

SOYLU: "KADINLARIMIZIN GÜÇLENMESİNİ İSTİYORUZ"

 

KADEM Elazığ Temsilcisi Esra Soylu yaptığı açıklamada, "Kadınlarımız için büyük bir fırsat olan bu kampa, fikirlerine hayat vermek isteyen tüm kadın girişimcilerimiz katılabilirler. Amacımız kadınlarımızın ekonomik hayatta güçlenmelerini sağlamaktır. Bu kampa katılan 30 kadınımıza, inovasyon ve teknoloji odaklı bir girişimcilik eğitimi verilecek. Bu girişimimiz kadınlarımızı güçlendirme yolunda atılmış önemli bir adımdır" diye konuştu.

 

Bu proje sayesinde kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılarak,  nitelikli istihdam oluşturulmasının hedeflendiğini dile getiren Esra Soylu, "Bu kadınlarımız adına, gelecek adına atılmış önemli bir adımdır" dedi.

Elazığ Haber, Merkezi

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image