Arama

Len McCluskey Kazandık diyor

6 yıl önce

İngiltere'nin en büyük sendikanın patronu ve Jeremy Corbyn'in önemli müttefiki Perşembe günkü genel seçimlerinde İşçi Partisi için zafer iddia etme yolunu buldu.

Len McCluskey Kazandık diyor
ad image
ad image

 

Alman başbakanı, İngiltere'nin takvime devam edeceğine inandığını söyledi ve Avrupa Birliği'nin "hazır" olduğunu belirtti.

Bayan Merkel, İngiltere'nin 19 Haziran'da başlaması nedeniyle müzakereleri izleyerek iyi bir ortak olarak kalmasını umduğunu da sözlerine ekledi.

Bayan May'ın Muhafazakar Partisi'nin 13 sandalye kaybetmesinden bu yana ilk yorumu.

Kayıp, Muhafazakar Partiler sekiz milletvekili parlamentodaki çoğunluğun altında kaldı ve müzakereleri belirsizliğe daldı. Bayan May, Brexit vizyonu için açık bir yetkiyi güvence altına almak için ani seçime çağırdı.

Bayan Merkel'in sözcüsü, yeni bir İngiliz hükümeti kurma süreci devam ederken konuyla ilgili olarak "nezaket ve saygı" dan çekilmek istemedi.

Bayan May, 10 kişilik Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi ile bir hükümet kuracağını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin 9 Haziran 2017'de Londra'da seçilmesinin ardından Muhafazakâr Parti Karargahından ayrıldı.

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile ticaret görüşmeleri yapmak üzere bir araya gelen Bayan Merkel, Mexico City'de Cuma günü toplanan gazetecilere verdiği demeçte, "Bugün başbakan'dan dinlediğim Britanya'nın müzakere planına bağlı kalmak istediğini düşünüyorum.

"Hızlı görüşme yapmak istiyoruz, zaman planına bağlı kalmak istiyoruz ve bu noktada bu görüşmelerin üzerinde anlaşmaya varılamadığını önermek için herhangi bir şey olduğunu sanmıyorum."

Bayan Merkel, İngiltere'nin iyi bir ortak olarak kalmasını umduğunu söylemeye devam etti.

"İngiltere artık Avrupa Birliği'nin bir parçası olmayacak olsa bile Avrupa'nın bir parçası."

Ancak AB başkanı, AB ülkelerinin müzakereler sırasında "gelecekte Avrupa Birliği'ni oluşturacak 27 üye ülkenin çıkarlarını üstleneceğini" ekledi.

Theresa'nın yaşam boyu dev başlı bir kuklası, Hard Brexit RIP sözcüklerini taşıyan bir mezar taşında çiçek bırakabilir.

Bu arada Almanya Şansölyesi'nin kıdemli ekonomik danışmanı Michael Fuchs, BBC'ye verdiği neticede Bayan May'ın "gerçeklerle yüzleşmesi" zamanının geldiğini ve yaklaşımını yumuşatmanın zamanı geldiğini söyledi.

"İsteği ve iradesi İngiliz halkı tarafından gerçekten fazla kabul görmedi" dedi. "Duygularım var, aksi takdirde ona daha iyi bir oy vermiş olurlardı.

"Belki de, bu daha makul bir Brexit görüşmelerine başlayabilmemiz için bir şans. Çünkü son kez (son zamanlarda) her şeyin sadece çok zor olduğunu ve zor olması mantıklı olmadığını hissettim.

"İngiltere ile adil bir anlaşma yapmak istiyoruz ve Brexit'le müzakerelerin adil bir şekilde yapılmasını istiyoruz."

  • Avrupa medyası Mayıs ayı için kasvetli bir gelecek görüyor

Diğer AB liderleri, çoğunluk kazanamamasının müzakereleri daha da zorlaştıracağı yönünde endişelerini dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakının başkanı olan Brexit müzakereci Guy Verhofstadt, Bayan Mayıs için kahredici sözler yaptı.

Jean-Claude Juncker ve Michel Barnier - 17 Mayıs

"Kameron'un Mayıs ayından sonra başka bir kendi hedefi, zaten karmaşık müzakereleri daha karmaşık hale getirecek" diye tweeted .

AB Komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker, AB'nin Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier "görüşmelerin İngiltere hazır olduğunda başlaması gerektiğini" söyledi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Mart 2019 Brexit müzakereleri için son başvuruyu yaptı.

"Brexit görüşmelerinin ne zaman başlayacağını bilmiyoruz, ne zaman sonlanacaklarını biliyoruz," görüşmeler yapılmadığı için "anlaşma yapmaktan kaçın" diye yazdı .

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image