Arama

Moskova'da konutların %10'undan fazlası yağmalandı

7 yıl önce

Moskova kenti, belediye başkanı Sergei Sobyanin tarafından en az 1.6 milyon insanın barınma olanaklarını modernize etme planı altında büyük bir facelift yaşayacak .

Moskova'da konutların %10'undan fazlası yağmalandı
ad image
ad image

 

Sobyanin'in planına göre, Moskova, yararlılığını kaybetmiş olan 8000 Sovyet dönemi prefabrike konut bloğunu yıkacak.

İkinci bir dünya savaşından sonra Rusya'da Khrushchyovkas olarak bilinen ve Komünist lider Nikita Kruşçev olarak adlandırılan beş katlı konut blokları, 1950'li ve 70li yıllarda Sovyet şehirlerinde konut açığının giderilmesi için inşa edildi.

1950'lerde Moskova'da 5 milyonluk bir nüfus vardı, ancak 2 milyon kişi için konutlar vardı. Konut sıkıntısı artan kentçilik ve il sakinlerinin ülkenin şehir merkezlerine göç etmesi ile daha da kötüleşti.

1960'a gelindiğinde, Rusların yaklaşık yüzde 50'si şehirlerde yaşıyordu.

Sovyetler Birliği'nin konut açığının cevabı mimar Nathan Osterman'dı.

1956-1957 yılları arasında Moskova'nın dışında, on binlerce insanı barındıracak mikrorayonyanın veya mikro bölgelerin icat edilmesi için ne yaptırdı .

Mikro bölgeler, Sovyetler Birliği boyunca yeniden üretilen bir şablon haline gelecekti.

Beş seviyeli ve daha üstü olan 16 seviyeli konut blokları, olanaklar ve bir metro istasyonu ile bağlantılı olarak birbirinden 200 metre kadar dağılmış olacaktı.

Fakat bugün bu binalar ömrünü uzuyor. Başlangıçta 25 yıldan fazla sürmeyecek şekilde tasarlanmamışlardı.

Sobyanin, "Moskova'daki pek çok insan, hafifçe koymak için eski konutlarda rahatsızlık yaşıyor" dedi.

Tahmini 25 milyon metrekare konut, kentin konut stokunun yüzde 10'undan fazlası modernizasyon planı kapsamında yıkılacak.

Bu, Moskova yetkilileri daha önce pilot bir canlandırma programında yıkılan 1.700 Sovyet dönemi evine eklenecek.

Proje, Rusya'nın kaynaklarını zorlayacak gibi görünüyor Maxim Trudolyubov , yaşlanan mikro bölgelerin kentleşmiş alanların yaklaşık yüzde 80'ini oluşturduğunu söyledi.

Sobyanin'in parçalanması ve yerini almak için sunduğu şeyin, Sovyet ekonomisini 10 yıldır kırılma noktasında hızlandıracağını ve yalnızca Moskova şehrinin bu büyüklükte bir projeye girecek kaynakları olduğunu söyledi.

Trudolyubov, "Projenin muhtemelen on yıllarca 10 yılı aşkın bir süre geçmesi gerekiyor ve inanılmaz pahalıya mal olacak" dedi. "Şimdi aktarılan aralık 4 trilyon ruble (64 milyar €) ve 6 trilyon (97 milyar €) arasındadır. Bu ön aşamada rakamlar sadece soyutlamalar ve muhtemelen çok düşük. "

Ancak Sobyanin, Moskova makamlarından bu ay içinde konut inşaatı için yeni alanlar teklif etmesini istedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image