Arama

Osmanlı Ocakları’ın Akil Konuğu Baro Başkanı Demir Oldu

9 yıl önce

Her hafta Salı günleri Bey Toplantıları adı altında, Elazığ Kamuoyunun yakından tanıdığı akil insanları konuk eden vizyon ve misyonuyla geniş kesimlere hitap eden ve Osmanlı Ocakları’nın bu hafta ki Akil Konuğu Elazığ Baro Başkanı Av. Adnan Demir oldu.

Osmanlı Ocakları’ın Akil Konuğu Baro Başkanı Demir Oldu
ad image
ad image

Elazığ Baro Başkanı Demir’in katılımıyla gerçekleşen Bey toplantısında Ülke gündemi, Elazığ siyaseti,Yargı Sistemi ve Baro konuşuldu.


Demir yaptığı konuşma da ‘’Misafiri olmaktan mutluluk duyduğum, Osmanlı Ocaklarının temel felsefesinde İslam olması çok önemlidir ve buna da çok sevindim. Ülkemizdeki Kültürel bozulma ve gençlerdeki İslami yıkımlardan dolayı tedirginlik yaşamaktayım. Osmanlı Ocaklarının bu manada üstlendiği misyon çok önemlidir. Sürekli adliye de olmamız, gelen vakaların çeşidi ve adeti gerçekten düşündürücüdür. Milli ve manevi değerlerimizi gençlerimiz için mutlaka işlemeliyiz. Barolar en az 30 Avukatın bir araya gelerek kurmuş oldukları STK’dır. Kanun gereği Başsavcıdan sonra gelen Protokol yetkisi vardır. Baro 5. sırada protokoldedir. Ülke ve il ile alakalı sorunları dile getirir çözüm önerileri sunar ve bu öneriler önemle dikkate alınır. İl Siyasetçileri de dahil bu önerilerle ilgili olmalıdır. Elazığ’ın İsmini Esmaül Hüsna’ dan olan El- Aziz ile değiştirilmesi tepkisini il vekillerimize Baro olarak vermişizdir.2012 yılında Başörtülü Avukat kardeşimize başörtüsüne rağmen Avukatlık ruhsatını tüm baskılara rağmen biz verdik. Bu bir ilkti ancak kendi vekillerimiz veya hiçbir kurumdan, Siyasetçiden destek söylemi olabilecek bir teşekkür duymadık. 17 Aralık sürecinde tepkisini mertçe koyabilen Elazığ Barosu olmuştur. Bu süreçte, Belediye Başkanı, Milletvekillerimiz hepsi sessiz kaldılar.Ak Parti lehinde olan tavrımızı her zaman göstermemize rağmen Baro seçimlerinde Elazığ Ak Parti Vekilimiz Sayın Şuay Alpay’ın kardeşi karşımızda yer almıştır. Seçimlerde Ak Partili arkadaşlar veya koltuk derdinde olan siyasetçilerimiz bizlere sahip çıkmamıştır. Metin Feyzioğlu, Barolar birliğine bir proje olarak paralelcilerin, solcu camianın veya Ak Parti karşıtlar tarafından getirilmiştir. Kendisiyle fikirsel olarak aynı kulvarda hiçbir zaman olmadım. Danıştay açılışında söz hakkını çok uzatması, Başbakanla söz polemiğine girmesini asla tasvip etmedim.Ben vekil adayı değilim, Siyasetle de işim yok ancak vefa bekliyorum.” dedi.


Osmanlı Ocakları Bölge ve Elazığ İl Başkanı Ramazan AYHAN yaptığı konuşmada, ise “ Değerli Baro Başkanımızı ağırlamaktan bizlerde çok mutlu olduk. Kendisinin dik duruşu bildiği doğruları net ve kişilik haklarına saygıyla ortaya koyması önemlidir. Siyasette ve hayatın olağan akışında Ahde vefa ve kişisel koltuk derdiyle kimseleri ötekileştirmemek gerekmektedir. Osmanlı Ocaklarında, gençlerimize dik durmalarını, saygı ve sevgiyle ama cesurca ve kendinize güvenerek yaşayın fikrini aşılamaktayız. Hiç kimse toplum çıkarlarını kendi şahsi çıkarlarından sonra görmeye hakkı yoktur. Yaklaşmakta olan 7 Haziran seçimlerinde birlikte ve güçlü olarak seçime girilmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ’ın bıraktığı yerden omuzlarımıza almamız gereken memleket meselemizi namus bilip korumamız germektedir. Bilindiği üzere ülkemizde oynanmak istenen oyunlar ayyuka çıkmış boyutta ve vahimdir. Bu nedenle kişisel hesapları bir kenara bırakıp Allah için bulunduğumuz makamın hakkını vermeliyiz. Ak Parti de tüm camia artık Ak Partinin sırtından inip, Ülkemiz geleceği olan, Sırat köprümüz yani 7 Haziranı, Ak Partiyi ve gönül vermişleri sırtlamanın zamanı gelmiştir. STK ’larında artık kendi misyonlarını ortaya koyması, Siyaset için merdiven olarak kullanmaktan öte işlerde yapmaları gerekmektedir.” dedi.


Fırat Üniversitesi Tarih bölümü Öğretim Üyesi Yüksel ARSLANTAŞ’ın Osmanlı Tarihi üzerine semineri ile devam eden Salı Bey Toplantısı, Yönetim kurulu üyelerinin ve misafirlerin sohbet havasında geçen söyleşileri ile devam etti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image