Arama

'Rahat kadınlar': Araştırmacılar, ilk bilinen filmi iddia etti

6 yıl önce

Güney Kore, İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon askerlerinin s*ks kölesi olarak çalışmaya zorlanan "rahat kadınların" bilinen ilk görüntüleri olduğunu söylediklerini yayımladı.

'Rahat kadınlar': Araştırmacılar, ilk bilinen filmi iddia etti
ad image
ad image

 

 

Çin'de ABD birlikleri tarafından çekildi; bu klip, Seoul arşivindeki Seoul National University'deki devlet tarafından finanse edilen araştırmacılar tarafından bulundu.

18 saniyelik klip, Çinli bir askerle konuşurken dizilmiş birkaç kadını gösteriyor.

Güney Koreli aktivistler, 200 bin kadının Japonya'daki ordu için genelgeyeceği tahmininde bulundu.

Bunların ağırlıklı olarak Kore'den, ancak Çin, Endonezya, Filipinler ve Tayvan'dan geldiği düşünülüyor.

Şimdiye kadar, İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon ordusu tarafından cinsel köleliğe maruz bırakılan kadın kayıtları fotoğraflar ve hayatta kalanlara ait referanslardı.

Beş yetkili kadın, bir Çinli subaya konuşuyor

Konu uzun zamandır Güney Kore ve Japonya arasındaki ilişkiler üzerinde bir baskı oluşturdu

Araştırma ekibi, görüntülerin daha önce Japonya tarafından işgal edilen Çin Yunnan eyaletinde ABD-Çin birliklerinin biraradayı tarafından çekildiğini söyledi.

Ekip, 1944 yılında yedi Kore kadını serbest bırakıldı ve onlarla konuşan subay, Çin-ABD Kombine Kuvvetlerinin Çinli bir kaptanı olarak tespit edildi.

Konu, Güney Kore ile Japonya arasındaki ilişkiyi, Japonya'dan gelen yeterli özür ve tazminat eksikliği nedeniyle uzunca gerginleştirdi.

2015'te iki ülke bir anlaşmaya vardılar ki Tokyo resmen özür diledi ve mağdur fonlarına 1 milyar yen (8.3 milyon dolar, 5.6 milyon £) ödemeyi kabul etti.

Birçok Koreli, özrü yetersiz görmüş olsa da konu bağlarını zorlamaya devam ediyor.

Ocak ayında Japonya geçici olarak Busan'daki Japon konsolosluğunun dışına yerleştirilen "rahat bir kadın" heykeli üzerine Güney Kore büyükelçisini geri çekti .

Benzer bir heykel Japonya'nın Seul'deki konsolosluğunun da dışına yerleştirildi ve Tokyo bu iki heykelin de kaldırılmasını istiyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image