Arama

Rusya'dan son açıklama: ABD ile çatışmaya ramak kaldı

7 yıl önce

ABD'nin Suriye'deki hava üssünü vurması iki ülke arasında ipleri iyice gerdi. Son olarak Rusya Başbakanı Medvedev, " ABD ile çatışmaya ramak kaldı" açıklamasını yaptı. Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasının ardından Suriye'nin hava savunma sistemini güçlendirmesine yardım edeceklerini duyurmuştu.

Rusya'dan son açıklama: ABD ile çatışmaya ramak kaldı
ad image
ad image

 

ABD'nin müdahalesi tüm dünyada yankı buldu. Rusya'dan peş peşe açıklamalar geldi. ABD'nin Suriye'ye düzenlediği saldırıyı değerlendiren Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, "ABD ile çatışmaya ramak kaldı" ifadesini kullandı.

ABD, Doğu Akdeniz'deki destroyerlerinden fırlatılan 59 Tomahawk füzesiyle, kimyasal saldırıda kullanılan Şayrat Hava Üssünü vurduğunu açıklamıştı.

 ABD Suriye'de boş üssü mü vurdu? Önceden haber verildi mi?
Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis, “Bu füzelerle (hava üssündeki) uçaklar,  
hangarlar, yakıt ve lojistik destek depoları, güçlendirilmiş uçak sığınakları, mühimmat depoları, hava savunma sistemleri ve radarları vuruldu.” şeklinde konuşmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD'nin Suriye hava üssüne yaptığı saldırının, 2003'te Batı'nın Irak'a Birleşmiş Milletler izni olmadan yaptığı müdahale yorumunda bulunmuştu. ABD'li askeri kaynaklar ise saldırı öncesi Rusya'nın bilgilendirildiğini ifade etmişlerdi. Rusya, ABD ile hava güvenliği anlaşmasını askıya almıştı.

RUS GEMİLERİ BOĞAZ'DAN GEÇTİ

ABD’nin Suriye’yi vurmasının ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken, Rus Donanması’na ait ’Nikolai Filchenkov’un ardından ’Admiral Grigoryeviç’ savaş gemisi de Çanakkale Boğazı’nı geçerek Akdeniz’e yol aldı. Rus Donanması’na ait 494 bordro numaralı Baş Koruma Gemisi ’Admiral Grigoryeviç’ saat 12.30’da Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. Boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu dönen gemi saat 14.45 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. ’Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen gemi Ege Denizi’ne açıldı. Rus savaş gemilerinin ABD’nin bu sabah karşı vurduğu, sıcak gelişmelerin yaşandığı Suriye’nin de bulunduğu Akdeniz’de görev yapacağı öğrenildi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image