Arama

Suriyeliler Yunanistan'a Saklandı Alman Büyükelçiliğinde Protesto

6 yıl önce

Yunanistan'da mahsur kalan Suriyeli mülteciler, "artık beklemiyorlar!" Diye bağırdılar ve Atina'daki Alman büyükelçiliğinin dışında Almanya'daki akrabalarıyla birleşmelerinin gecikmesine karşı protesto gösterileri düzenlediler.

Suriyeliler Yunanistan'a Saklandı Alman Büyükelçiliğinde Protesto
ad image
ad image

 

Küçük çocuklar arasından yaklaşık 100 kişi parlamentodan elçiliğe "Ben ailem istiyorum" diyerek İngilizce karton afiş tutup Almanya'ya seyahat sloganları attı.

Kaynaklar, Yunanistan ile Almanya'nın, mülteci birliğini yavaşlatmaya, Yunanistan'daki aileleri savaştan sonra Suriye'den ayrıldıktan aylar sonra aylarca kısıtlamalarına gayri resmi olarak karar vermiş olduğunu itiraf ediyorlar .

Balkanlar'daki sınır kapanışlarının birçoğunun, orta ve batı Avrupa'ya gitmek planlanan ilerleyen yolculuğunu durdurmasının ardından yaklaşık 60 bin mülteci ve göçmen, çoğunlukla Suriyeliler, Afganlar ve Iraklılar Yunanistan'da bir yıldan fazla süredir.

Mart 2016'da Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan bir anlaşma, Yunanistan'a geçenlerin akışını yavaşlattı ancak günde yaklaşık 100 Yunan adalarına varmaya devam ediyor.

Bu yıl Türkiye'ye gelen yaklaşık 11.000 mülteci ve göçmen, 2016 yılında 173 bin kişiden ve 2015 yılında neredeyse 1 milyon geleceğin bir kısmından aşağıya Yunanistan'a geçti .

Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu yıl yeni gelenlerin çoğu kadınlar ve çocuklar. Daha önceki yıllarda, Avrupa'ya kaçan ilk erkekler, diğer aile bireylerini takip etmeye devam ettiler.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image