Arama

Tarihi Harput Hamamları İmar Edilmelidir

9 yıl önce

Harput Mahallesi Eski Muhtarı Feyzi Kahraman yazılı bir açıklama yaptı.

Tarihi Harput Hamamları İmar Edilmelidir
ad image
ad image

Elazığ Harput Mahallesi eski muhtarı Feyzi Kahraman Harput hamamlarının imar edilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kahraman Açıklamasında :''Bilindiği gibi Harput’ta bulunan ve yıkıntıları zamana karşı direnmekle şimdi ayakta duran Harput Hamamları… kanun yetkiyi belediyelere verdiği için ,Elazığ belediyesi tarafından istimlak edilmeli ..ve Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredilerek restorasyon işlemlerine başlanmalıdır.


Bu konuda bizzat Cumhurbaşkanımızı’n beyanları mevcuttur..hiç vakit kaybetmeden  Harput Merkez’de bulunan Hoca Hamamı-Kale Hamamı ve Sarahatun yanında temelleri bulunan Hacı Yunus Hamamı acilen kamulaştırılmalı ve Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredilmelidir..
Vakıflar Bölge Müdürlüğü ; hamamları imar edince bir protokolla Elazığ Kültür Müdürlüğü veya Belediye’ye sosyal işler için devredilmelidir..bu hamamlar , bir yıl boyunca her türlü sergi ve eğitim için kullanılmalıdır.


Böylece hem bu metruk eserler ortaya çıkmış olacak..hem de Harput’un yaşayan nüfusu artmış olacaktır..Bu Harput iç ve dış turizmi için taze kan anlamına gelecektir..''Dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image