Arama

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü'nden Bayan Girişimciye Destek

8 yıl önce

13. Başvuru Çağrı döneminde TKDK 42 İl Koordinatörlüğü’nde sözleşmeye bağlanan 11 adet “Kültür Balıkçılığı” projesinin 6.sı Elazığ İl Koordinatörlüğünde sözleşmeye bağlanmıştır

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü'nden Bayan Girişimciye Destek
ad image
ad image

Bunlardan biri de bu alt tedbir kapsamında proje sunan bayan girişimciZüleyha YENTUR’dur. TKDK’nın %50 hibe desteği ile yatırımını tamamlayacak olan Züleyha hanım,Keban baraj gölünde modern bir alabalık üretim çiftliğine sahip olacak. Yatırım tutarı 799.371,48 lira olan projeye yatırımın sonunda 399.685,74 lira hibe desteği sağlanacak ve çiftlik yıllık 200 ton üretim kapasitene sahip olacak.

 

13. Başvuru Çağrı döneminde İl Koordinatörlüğüne 65 adet proje sunulmuştu. Sunulan 65 projenin 7 tanesi kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik projelerden oluşuyor. Aynı zamanda bu 7 projenin 3’ü bayan girişimciler tarafından sunuldu. Sunulan projelerin değerlendirilmesi aşamasında çeşitli kriterleri dikkate alan TKDK, projenin bayan girişimci tarafından sunulması, işletmede belli bir oranda bayan çalıştırılacak olması gibi çeşitli kriterleri dikkate alarak bu tür projelerin değerlendirmesinde pozitif ayrımcılık yapabiliyor.

 

TKDK’nınsu ürünleri yetiştiricilerine sunmuş olduğu destekler sektöre pozitif katkı sağlıyor

 

Avcılık yolu ile elde edilen balık miktarını çok fazla artırmak mümkün değilgiderek artan nüfusumuzun protein açığını beyaz etten karşılamanın en sağlıklı ve akılcı yolu balık yetiştiriciliğini planlı ve programlı bir şekilde artırmakta Balık üretiminde artış isteniyorsa, yetiştiriciliğe daha çok eğilip yeni tesis kurmak, mevcut işletmelerin kapasiteleri artırmak ve verimli bir şekilde kullanmak gerekir.İlin etrafını saran Keban Baraj Gölü balık yetiştiricileri için çok uygun bir alana karşılık gelmekte, diğer taraftan Sivrice ilçesinde bulunan tektonik bir çukurluğa karşılık gelen Hazar Gölü de yetiştiricilik için önemli bir imkân sağlıyor. Bu imkanları iyi değerlendirerek su ürünleri yetiştiriciliği  alanında ülkede söz sahibi olmak yetiştiricilerin elinde. Özel girişimcinin tek başına bu tür yatırımları sağlaması elbette mümkün ancak; TKDK bu alanda yatırım yapacak girişimcilere %50 hibe desteği sunuyor. Sunulan destekler inşaat harcamaları, makine-ekipman harcamaları ile birlikte danışmanlık hizmetlerine yapılan harcamaları kapsıyor. TKDK’nın ilimizde sunmuş olduğu destekler işletmelerin modernize edilmesi, sektöre yeni işletmelerin eklenmesi noktasında itici güç olmakta. Kurulduğu günden bugüne su ürünleri üretim çiftliklerine destek sağlayan Kurum bundan sonraki dönemlerde de bu alanda destek sağlamaya devam edecek.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image