Arama

TL'deki değer kaybı canımızı sıkıyor

7 yıl önce

TÜSİAD'ın yılın ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı Ankara'da yapılıyor. TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, "TL'deki değer kaybı canımızı sıkıyor" dedi.

TL'deki değer kaybı canımızı sıkıyor
ad image
ad image

 

Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi.
 
Resmi gazetede yayımlanan karara göre, alkollü içkilerin ÖTV'si yüzde 10, tütün ürünlerinin ÖTV'si de yüzde 27,5 oranında artırıldı.
 

 2016'ya girilirken de alkol ve sigarada ÖTV artışına gidilmiş ve bu ürünlere yüzde 10'lara varan zamlar gelmişti. Böylece, yıl sona ermeden alkol ve sigarada bir kez daha ÖTV artışına gidilmiş oldu.

 

TÜKETİCİYE YANSIYACAK ZAM ORANLARI

Yapılan bu zamlarla, alkol ve sigarada tüketiciye yansıyacak artışın yüzde 3 ila 6 arasında olacağı; bu rakamın bazı ürünlerde yüzde 10’lara çıkabileceği belirtiliyor. Zam oranlarını firmalar belirleyecek.

 

ZAM ORANLARI

 

Biranın vergi oranı yüzde 63 olarak korundu escort bursa ancak asgari maktu vergi oranı 1,628'den 1,1691 liraya çıkarıldı. Bu yüzde 10'luk artış anlamına geliyor.

 

Rakıda litre başına asgari maktu vergi tutarı 134,84 lira olarak uygulanıyordu. Zamla birlikte bu rakam 148,33 liraya yükseldi. Artış yaklaşık yüzde 10 civarında oldu.

 

Sigarada asgari maktu vergi tutarları değişmedi ancak paket başına alınan maktu vergi tutarlarında artış oldu. Her bir dal sigara için alınan vergi artışı 7 kuruş olarak gerçekleşti ve böylece paket başına alınan 5,1 liralık vergi 6,5 liraya çıktı. Sigarada da artış yaklaşık yüzde 27,5 oldu.

 

 

 

  

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image