Arama

Toprak İyimser Zirvesi, gemicilerin ızdırabına karşıtlık sağlayacak

7 yıl önce

Önümüzdeki hafta Washington DC'de sergilenmeye biraz acı daha olacak. Bilim gezileri, kanıt ve araştırmalara yönelik algılanan saldırılar hakkındaki endişelerini dile getirmek üzere Cumartesi günü toplanacak ve ABD politikasından endişe duyan iklim sporcuları, 7 gün sonra ülkenin başkentinin sokaklarını sıkıştıracaktır.

Toprak İyimser Zirvesi, gemicilerin ızdırabına karşıtlık sağlayacak
ad image
ad image

 

Ancak , önümüzdeki 3 gün içinde bir miktar iyimserlik var : İlk Dünya Yorucu Zirvesi bugün, yürüyüşçilerin toplanacağı yerden sadece birkaç blok ötedeki Ronald Reagan Binası ve Uluslararası Ticaret Merkezi'nde başlıyor. Korumada, enerji verimliliğinde, inovasyonda ve diğer alanlarda neyin çalıştığı hakkında 240 görüşme yapacak.

Washington DC'deki Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nden mercan biyolojisi uzmanı Nancy Knowlton, "Bilim yürüyüşüne odaklanmış çok dikkat var, ancak hepsi öfkeli değil" diyor. Bilim martının bu yılın başlarında hayata geçirilmesinden çok önce planlandı. "Biz bunu organize ettik çünkü kötü haberler oksijenin çoğunu alıyor ve başkalarına ilham vermek için başarılar paylaşmak istedik." 

Zirvede bulunan katılımcılar ve katılımcılar "Neyin işe yaradığından, niçin çalıştığından ve nasil ölçeklendirileceğinden bahsedelim" diyor. "Bu, insanlar sorunları unuttuğu Pollyanna değil, ancak çalışmakta olan şey üzerinde duruyor" dedi.

Panel tartışmaları ve 12 dakikalık, TED benzeri görüşmelerde katılımcılar, orkidelerin, Moğolistan atlarının ve kurbağaların korunması ve daha güçlü okyanus politikaları geliştirme çabaları, üretken kurak çiftlikler de dahil olmak üzere iki düzineden fazla başarı öyküsünü kapsıyor , Ve daha yapıcı bir insan davranışı. Birkaç başlık da bazı alışılmadık perspektifleri ima ediyor: "Koruyucular olarak fıskıyeler" ve "Penguenler ve Boru Hatları" - bir enerji şirketi tarafından sunuldu.

Çeşitli organizasyonlar yeni fon programları ve burslar açıklamaktadır. Toplantı katılımcıları, koruma sorunlarının çözümüne yardımcı olabilecek yeni donanım veya yazılım geliştirmek için X Ödülü gibi "Planet için Make" yarışmasında yarışmaya teşvik edilecek. Dört finalist, Pazar öğleden sonra sahalar yapacak ve birine bir nakit ödül verilecek.

Zirveye yönelik fikir, Knowlton'un deniz biyolojik çeşitliliğini öğreten California, San Diego'daki Scripps Oşinograf Enstitüsü'nde profesör olduğu on yılın gerisinde kaldı. "Yaptığımız, gezegenin tıp fakültesine sahip olmaktı" diyor, ama derslerin çoğu ölü ya da ölmekte olan türler ve ekosistemlerle ilgili. Ancak "tıp fakültesine öğrenci yetiştirirken, onlara nasıl şeytanlık yazmak gerektiğini öğretmezsiniz" diyor Knowlton. Bu nedenle, bir miktar umut bulmak için bir Twitter hesabı @OceanOptimism başlattı, o da milyonlarca yanıt topladı ve bu kadar çok meraklı aynı adı taşıyan bir web sitesi hazırladı .

Genelde, "biz böyle şikayetçiyiz," diyor Knowlton. "Konuşmayı gerçekten değiştirmek ve insanları [koruma çalışması yapmak için] yeteneği olduğumuzun farkına varmasını umuyorum."

Yayınlanan: İnsanlar & EtkinliklerBilimsel topluluk
DOI: 10.1126 / science.aal1083

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image