Arama

Trump'dan İŞID'e çözüm ölmekten beter eden işkence

7 yıl önce

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le mücadele için izleyeceği yollar seçim sonrası tartışılan önemli maddelerden. Trump, IŞİD'e karşı CIA'nin çok tartışılan eski yöntemlerini benimsiyor.

Trump'dan İŞID'e çözüm ölmekten beter eden işkence
ad image
ad image

Trump, bu yöntemlerin IŞİD'in kafa kesme uygulamaları yanında "çerez" kaldığını söylüyor.

'WATERBOARDING'İ SEVİYORUM AMA YETERİNCE SERT DEĞİL'

Trump, ABD tarafından 2006'da yasaklanan waterboarding için Haziran ayında "Bunu çok seviyorum ama yeterince sert olmadığını düşünüyorum" demişti.

BOĞULMA KORKUSU VE ÖLÜM PANİĞİ YARATIYOR!

Geçmişte CIA'nin de kullandığı işkence yöntemlerinden biri olduğu bilinen ve özellikle de El Kaide gibi radikal dinci terör örgütleri militanlarına itiraf amaçlı uygulanan yöntemde, işkence edilecek kişiye şu yöntemler uygulanıyor:

Eğimli bir tahta üzerine ayaklari yukarıda olacak şekilde sırtüstu yatırılıyor, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra yüzüne sürekli su dökülerek dayanılmaz bir boğuma hissi oluşması sağlanıyor.

Eğim yüzünden su aslında ciğerlere gitmiyor ve kurban boğulmuyor ancak genize dolan su yüzünden öğürme refleksi tetikleniyor ve kurban nefes alamayarak ölüm paniği yaşıyor.

Waterboarding aşırı acı, kuru boğulma, akciğer hasarı ve oksijen yetersizliğinden dolayı beyin hasarı gibi etkilere neden oluyor. Bu İşkence maruz kalan kişinin boğulma hissi nedeniyle verdiği mücadele esnasında kemiklerinin kırılması, daimi psikolojik hasar oluşması ya da ölmesi de söz konusu.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image