Arama

Ümit Karataş, 22 Mart Acil Tıp Tekniker ve Teknisyenleri Günü'nü Kutladı

9 yıl önce

Aktif Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Karataş, 22 Mart Acil Tıp Tekniker ve Teknisyenleri Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Ümit Karataş, 22 Mart Acil Tıp Tekniker ve Teknisyenleri Günü'nü Kutladı
ad image
ad image

 Başkan Ümit Karataş şunları söyledi;’’ Ambulans kazalarının sayısının artması ülkemizde bulunan ambulansların ne derece kullanılabilir olduğunu ve buna rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını göstermektedir.

 

Acil ağlık hizmetleri biriminde görev yapan sağlık çalışanları büyük bir özveriyle ve fedakarca görev yapmakta, saldırılara maruz kalarak darp edilmekte, yaşam kurtarmak için zamanla yarışırken ambulans kazaları sonucu hayatını kaybetmektedirler.

 

''Sağlıkta Dönüşüm Programı adına Acil Sağlık Hizmetlerinde taşeronlaşmaya gidildiğini ve üç bin Ambulans şoförünün taşeron olarak çalıştırılması için ihale süreci için adım atıldığını ve İlimize de 10 Ambulans şoförü verilerek alım şartları ve teknik şartname ilan edilerek bu konuda talimatlar ilgili yerlere tevdi edildiğini söyleyen Başkan Ümit Karataş  açıklamasına şöyle devam etti:

 

Önce ambulanslar için ihale çıkarılmıştı. Bugün şoförler taşeron oluyor. Yarın bir sonraki adım tümüyle özelleştirme ve kamu çalışanlarının görevlerine son verme olacağı da açıktır. Nitekim ‘’memurların iş güvencesini kaldırmak lazım’’ diye sesler duyuyoruz. Bu tür alımlarla da bunun önü açılmak, zemin hazırlanmak isteniyor.

 

Taşeronlaşma uygulamalarının Türkiye’de büyük bir insan hakkı ihlali olduğunu her platformda dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. 112 Acil Hizmetlerinde ambulans şoförü ihtiyacını karşılamak amacıyla taşeron uygulamasından vazgeçilmelidir.

 

Yetkililer ATT’ lerin vaka için gittikleri evde galoş giyme zorunluluğuna gösterdikleri hassasiyeti Acil Tıp Tekniker ve Teknisyenlerinin özlük, mali ve sosyal haklarına gösterseler sorunları çözülmüş olacaktır.

 

Aktif Sağlık-Sen olarak; Özellikle Lisans Tamamlama, yıpranma payı, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıve ambulanslarda taşeron şoför uygulamasından vazgeçilmesi için gerekli mücadeleyi vermeye devam edeceğimizi ve  bu konuda gereken hassasiyetin gösterilerek konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini isterim.

 

22 Mart Acil Tıp Tekniker ve Teknisyenleri  günü olması münasebetiyle, Acil Sağlık Hizmetlerinin yerine getirilmesinde büyük özveri ile çalışan tüm ATT’ lerin gününü kutluyorum'' dedi. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image