Arama

Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım görmedi

8 yıl önce

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, geleneklerin yaşatılarak sürecin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım görmedi
ad image
ad image

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Bölge Koordinatörü ve Milletvekillerinin Katılımı  İle AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclis  Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, birlik beraberlik vurgusu yaparak, “Allah bu milletin birlik ve beraberlik hususunda verdiği destekten mahrum bırakmasın.” dedi.  

Partisinin Diyarbakır İl Danışma Meclis  Toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, “Biz bir ruh ikliminin mensubu ve hareketin insanlarıyız. Kendi geleneğimizi yaşatarak bu süreçleri tamamlamalıyız. Hak ve hakikatin yolcularını ve kadim medeniyetin savunucularını herkes anlayacaktır. Milletimiz bu tercihini yapacak. Bu millet yakıp yıkanları görecek. Biz samimiyetimizden ve milletle iç içe ve birlikte olmaktan vazgeçmeyelim.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın medeniyetin beşiği olduğunu hatırlatan Ataş, “Kadim medeniyetlerini yıllar yılı izlerini taşımış bugüne kadar gelmiş çok ufku geniş insanlar üretmiş; âlimiyle, siyasetçisiyle, sanatçısıyla bu ülkede hep hayırla yâd edilmiş bir toprağın ve coğrafyanın adıdır Diyarbekir.” diye belirtti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise çok önemli bir süreçten geçildiğine vurgu yaparak, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Ortadoğu’nun yeniden şekillendiğine dikkat çekti.

Ensarioğlu, dünyadaki bütün egemen güçlerin İslam coğrafyası üzerinden yeniden bir sömürü düzeni kurmak istediğini belirterek,  bu coğrafyada ne kadar farklılıklar varsa bu farklılıkları ayrıştırtıp çatıştırdıklarını ifade etti.

“Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım ve barbarlık görmedi”

7 Haziran'dan sonra büyük bir yıkımla ve büyük bir şiddetle karşı karşıya kalındığını söyleyen Ensarioğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu coğrafya Moğollardan bu yana böyle bir yıkım ve barbarlık görmedi. Güya barış, demokrasi, çözüm ve Türkiyelileşme diyenler Kürt sorunun çözeceğim iddiası ile yola çıkanlar bu barbarlığa dur diyemediği gibi bu şiddeti ve barbarlığı meşrulaştırma görevine soyundu. Bu yıkımı hükümetin üzerine yıkmaya çalıştı. Her şey bu milletin gözü önünde oldu. Hiçbir şeyi gizleyemezsiniz. Artık maskeniz düştü, gerçek yüzünüz ortaya çıktı. Yıllarca ‘barış’ dediler, ‘çözüm’ dediler barış lafını ağızlarından düşürmediler, savaştan ve şiddetten başka bir yola başvurmadılar. Demokrasi lafını ağızlarından düşürmediler, kendileri dışında hiç kimseye tahammül göstermediler. Kendileri dışındaki her türlü fikir düşünce ve şahsiyetin ortadan kaldırılması için her türlü baskıyı ve yöntemi uyguladılar.”

“Hiç kusura bakmayın bu millet size mahkûm değil”

Gelinen süreçte şiddetin şehir merkezlerine taşındığını hatırlatan Ensarioğlu daha sonra, “Bu kent yıkılırken sesi çıkmayanlar 'Sur'a dokunma demedi' Sur içindeki tarihi değerler, camiler ve kiliseler barbarca yakılıp yıkılırken hiç konuşmadılar. Bugün Sur için inşa süreci ve büyük bir seferberlik başlatılmış ve 'Sur'a dokunma' diyorlar. Hiç kusura bakmayın bu millet size mahkûm değil. Okulları ve hastaneleri yakanları, tarihimizi yok edenleri, gençleri ölüme sürükleyenleri bu millet iyi tanısın.  Son dönemlerde siyasetleri çöktü halk bu şiddeti kabul etmedi. Halk bu savaşa ‘benim savaşım’ değildir dedi. İnsanlarımızı bunun için ölüme sürüklüyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Müteahhitlerden yüzde on para alıyorlar”

Ensarioğlu, “Bundan sonra yalan ve iftira ederlerse bir laf ederlerse on laf işitecekler. Bu bölgedeki müteahhitlerden yüzde on para alıp dağa gönderdiklerini bütün bölge ve bütün Diyarbakır biliyor. Biz bu çirkin siyaseti yapmayalım dedik. Biz hizmet edelim dedik. Bizi bu alana çekerseniz o alanda boğulursunuz. Bütün bu bölge iyi bilir ki bu bölgedeki bütün belediyelerinde, her türlü imar değişlik ve her türlü talepte parasız bir eş yapılmadığını herkes biliyor. İç yüzünüzü çok iyi biliyoruz. Özele inerseniz, sizin özelinize ineriz. Tek tek bu şehirde hangi arsa kimindir, hangisine neyin oluru verildi, neye karşılık verildi hepsini bir bir biliyoruz.” dedi.

Diyarbakır’a hiçbir yatırım yapılmamış”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ise yaptığı konuşmada, Diyarbakır bütçesinin bazı bakanlıklardan daha fazla olmasına rağmen şehre hiçbir yatırımın yapılmadığına dikkat çekerek halkın çukur siyasetine destek vermediğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da Diyarbakır halkına yapılan zulmü reva görenleri ifşa edeceklerini belirterek, “Biz, dik ve cesur bir şekilde Diyarbakır Surları gibi PKK terör örgütünün zulmü karşısında dik duracağız. Bu terör örgütü binlerce insanımızı mağdur etti.” İfadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image