Arama

Elazığ'lı Yazar Necati Kanter’in Yeni Kitabı İsmi Gül Çıktı

9 yıl önce

Elazığlı Yazar Necati Kanter’in hikâyelerinden oluşan ikinci kitabı İsmi Gül yayınlandı.

Elazığ'lı Yazar Necati Kanter’in Yeni Kitabı İsmi Gül Çıktı
ad image
ad image

Bizim Külliye Dergisi kurucularından olan Yazar Necati Kanter’in Elazığ’ın divanelerini anlattığı “Bizim Şehrin Divaneleri” adlı öykü kitabının ardından hikâyelerinden oluşan ikinci eseri “İsmi Gül” adlı kitabı yayınlandı.

 

Meserret Yayıncılık tarafından yayın dünyasına kazandırılan eserinde Yazar Kanter’in 20 ayrı hikâyesine yer verildi.

 

Daha önce değişik zamanlarda Bizim Külliye, Türk Edebiyatı, Berceste, 7 İklim ve Kültür Dünyası gibi önemli edebiyat dergilerinden yayınlanan hikâyeler toplu olarak bir kitapta bir araya getirildi.

 

Yazar Kanter hikâyelerinin önemli bir kısmında kendi çocukluğunda yaşadığı Elazığ’dan ve Harput’tan izleri yansıtarak satır aralarında yaşadıklarına da yer vermiş durumda.

 

Yazar Kanterhikâyeciliği anlatırken ve “Neden hikaye?” sorusuna cevap verirken yazma gerekçesini şu cümleler ile anlatmaktadır, “Kainatta var olan her şeyin, her varlığın bir hikayesi bulunmaktadır. ElestBezminden bugüne kadar yaratılmış her canlı veya cansız varlığın bir öyküsü bulunmaktadır. Kıyamete kadar da bu durum böyle olacaktır. Cennetin, hatta cehennemin bile bir hikâyesi bulunmaktadır. Dolayısı ile yaşam sürerken gördüğüm her varlığın yerine kendimi koyarak hikâyesini yazmaya gayret etmekteyim. Madem her şey sözle başlar, anlatmada bir öyküdür. Nasıl resim, şiir, destan ve benzeri bütün sanatlar bir anlatma biçimiyse hikâye de benim için bir anlatma ve ifade biçimidir.”    

 

Necati Kanter

1949 yılında Elazığ’da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Fırat Üniversitesi İlahiyat fakültesinde “Türk İslam Edebiyatı” uzmanı olarak görevinde iken 2008 yılında emekli oldu. Necati Kanter “Bizim Külliye” kültür ve sanat dergisi kurucuları arasında yer aldı. Öykü ve oyun yazma çalışmaları Fakülte yıllarında başladı. Öykü ve yazıları Günışığı gazetesi, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, Muştu, Türk Edebiyatı, Berceste, Kültür Dünyası, Yedi İklim ve Bizim Külliye Dergilerinde yayımlandı. “Kültür dünyası” dergisinin 1999 yılında düzenlediği öykü yarışmasında “Hüzün Yağdı Dağlara” isimli öyküsü jüri Özel ödülünü aldı. Bizim Şehrin Divaneleri adlı yayınlanmış bir öykü kitabı daha bulunmaktadır.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image