Arama

Harput Tarihi Evleri Dökülmeye Başladı !

9 yıl önce

Elazığ’ın tarihi yerleşim yerlerinden biri olan Harput’ta bulunan tarihi ev bakımsızlık yüzünden yıkılmaya başladı. Yüz yıllar önce yapılan ve zamana karşı direnmeye çalışan tarihi Harput evi, yetkililerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

Harput Tarihi Evleri Dökülmeye Başladı !
ad image
ad image

Tarihi kalıntıları ve evliyalar diyarı olması nedeni ile Vatandaşların, oldukça fazla ziyaret ettiği Harput’un böyle bir görüntü ile karşı karşıya kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Harput’ta bulunan tarihi evlerin, bizlere miras bırakıldığını ifade eden Vatandaşlar; ’Harput bizler için çok kıymetli bir yerdir. Tarihimizin en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Fırsat buldukça Harput’a gelip güzel havasını ve maneviyatını yaşamaya çalışıyoruz. Özellikle tarihi camileri ve evleri ile bizim gurur kaynağımız oluyor. ’dedi.

 

‘’HARPUT’UN TARİHİ DOKUSU KORUNMALIDIR’’

 

Tarihi ve Musikisi ile Harput’un Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Vatandaşlar; ‘Harput her zaman bir sancak olmuştur. Yıllar geçti ama Harput’un manevi güzelliği ve havası hiç bir zaman değişmedi. Birçok tarihi evler restore edildi ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Âmâ bu çalışmalar yeterli değil. Harput’ta bazı tarihi evler yine bakımsız ve sahipsiz durumda. Özellikle kış aylarında aşırı kar ve yağmurdan dolayı bazı evlerin duvarları çöktü. Bu durum bizleri derinden üzüyor. ’diye ifade etti.

 

‘’TURİZM ŞEHRİ OLMAK İSTİYORSAK HARPUT’A SAHİP ÇIKMALIYIZ’’

 

Yaklaşık 4000 yıllık bir tarihe sahip olan Harput’un Türkiye’de sayılı turizm bölgelerinden bir tanesi olması gerektiğini ifade eden Vatandaşlar;’’Elazığ’ın en büyük zenginliği kültürüdür. Harput, Palu,Maden,Ağın,Keban,Arıcak,Kovancılar,Karakoçan ve Baskil gibi bir çok tarihi yerlerimiz bulunuyor. Yeteri kadar reklam yapamadığımız için ne yazık ki kültürümüzü insanlara gösteremiyoruz. Tarihi evlerimiz bizim en büyük kültürümüzdür. Bu tür yıkık ve dökük evlerin olması bizim tarihimize sahip çıkmadığımız anlamına gelir. İnşallah yetkililer bu konuya biraz duyarlı olur ve gerekli bütün çalışmaları yaparlar’’dedi.

 

‘’ÇEVRE TEMİZLİĞİ HARPUT İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR’’

 

Harput’un çok yoğun bir şekilde iç ve dış turizm çerçevesinde ziyaretçi akınına uğramadığını dile getiren Vatandaşlar; ’Diğer illere baktığımız da bu tür tarihi yerler ziyaretçi akınına uğruyor. Harput ise turist bakımında fazla ziyaretçisi olmuyor. Bunun nedeni Harput’un ulusal anlamda yeteri kadar tanıtımı yapılmamasıdır. Elâzığ Belediyesine bu anlamda çok büyük görevler düşüyor. İnanç turizmi için Harput’a ziyaretçilerin gelmesini sağlamak bütün kurumların görevidir. Çevrenin temizliği, tarihi mekânların güzelliği hepsi Harput’un hak ettiği değeri görmesini sağlayacaktır. ’diye ifade etti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image