Arama

Kalkınma Bakanı Yılmaz’ın Mardin temasları

8 yıl önce

MARDİN - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, halkın bölgede yaşanan olaylardan ciddi bir şekilde etkilendiğine dikkat çekti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz’ın Mardin temasları
ad image
ad image

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) 2016 Yılı Ajans ve Devlet Destekleri Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

DİKA'nın bölgede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, DİKA uzmanlarından özellikle komşu ülkelerden de çalışma beklediklerini söyledi.

Silopi ve Cizre’de zarar tespiti yaptıklarını aktaran Bakan Yılmaz, toplum yararına çalışmaların başlatıldığını aktararak Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200 kişinin çalışma imkânına kavuşturulduğunu ifade etti.

Bakan Yılmaz, daha sonra özel bir otelde sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının ardından Bakan Yılmaz, Mardin Valiliğini ziyaret ederek kent hakkında Vali Ömer Faruk Koçak’tan brifing aldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Mardin’in bereketli topraklara sahip olduğunu ifade ederek, “Burada en temel meselemiz sulamadır. GAP Projesi kapsamında yapılan sulama kanalı bitmek üzere, sadece depolama problemimiz var, onu da aşıyoruz. Bundan sonraki süreçte asıl etki ortaya çıkacak. Barajları yaptık, ana kanallarla suyu da taşıyoruz, artık sonuç alma faaliyetleri yapacağız. Tabi bununla birlikte üretim artacak, çiftçinin geliri artacak. Diğer taraftan tarıma dayalı sanayiler gelişecek.” dedi.

Mardin’in çok önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, komşu ülkelerle ticaret imkânının olduğunu ve bunun daha ileriye götürülmesi gerektiğini dile getirdi. Mardin’in bir milyar dolarlık bir ihracatının olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefinin olduğunu hatırlattı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan olaylara da değinen Bakan Yılmaz, yaşanan olaylardan vatandaşların çok ciddi etkilendiğini belirtti. Olayların yaşandığı yerlerden vatandaşların göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Yılmaz, operasyonlar sonrasında bazı mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çekti. Söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Bakan Yılmaz, “Nusaybin’deki operasyonlar bittikten sonra gelip konutları yerinde inceleyeceğiz. Bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağız.” diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığına geçen Bakan Yılmaz, partililerle kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Bakan Yılmaz, Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdi.


 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image