Arama

NBA Finalleri: Golden State Warriors Cleveland Cavaliers'ı iki karşılaşmada geçti

6 yıl önce

Golden State Warriors, NBA Finallerinde Cleveland Cavaliers ile 132-113 üstünlük sağladı ve 2-0 öne geçti.

NBA Finalleri: Golden State Warriors Cleveland Cavaliers'ı iki karşılaşmada geçti
ad image
ad image

 

Stephen Curry 32 sayı, 10 rebound ve 11 asist ile oynadığı ilk üçlü double'ını kaydeden Kevin Durant, 33 sayıya ulaştı.

LeBron James sekizinci play-off üçlü-çift eşit rekoru kırdı.

Geri sayımlarla 11 maçı kaçırdıktan sonra teknik direktör Steve Kerr'i karşıladı. Warriors, şimdi 14 düz play-off oyun rekoru kazandı.

Warriors Cavaliers 35-24'ü belirleyici bir üçüncü çeyrekte oynamadan önce konuklar Oracle Arena'da yarım saat farkla üç sayı geçti.

Golden State, 2015 finallerinde Cleveland'ı yendi ancak geçen sene sadece 2-0, ardından da 3-1 önde girdi , ancak Cavaliers ilk NBA unvanını kazandı.

Kerr döner

Kerr, beş kez NBA şampiyonu olarak oynayan oyuncu, Portland Trail Blazers'a karşı oynadığı ilk play-off dizisinin oyunu ikilisinden bu yana 2015 yılına ait sırt ameliyatlarından kaynaklanan komplikasyonlardan dolayı yoktu.

Yardımcı teknik direktör Mike Brown, Portland, Utah Jazz ve San Antonio Spurs'u 4-0'lık skorlarla tamamlayarak finale çıktı ve Kerr sadece maçtan önce bu maç saatinde geri döneceğini açıkladı.

Warriors, 22 puana ulaşan muhafız Klay Thompson'u "O'nun altında yaşadığı inanılmaz acıdan dolayı değil, dahili bir mazereti olduğu zaman orada olması nedeniyle şaşırtıcı" dedi.

51 yaşındaki Kerr, geçen yıl yenilgisinden önce Warriors'ı 2015 unvanına götürdü ve Cleveland Çarşamba günü (02: 00 BST) yer alan yedi serinin en iyilerinden üçünde oyunda "daha akıllı" oynamak zorunda kalacağını söyledi. Perşembe günü).

"Aynı oyunu Cleveland'da oynuyoruz, kazanmamızın yolu yok" dedi Kerr.

Çift kişilik üçlü çift

Üçlü çift, bir oyuncunun puan, ribaunt, asist, çalma ve blok olmak üzere beş istatistik kategoriden üçünde çift basamaklı bir sayı kaydettiği anlamına gelir.

32 yaşındaki James, 32 sayı, 29 sayı, 11 rebound ve 14 asistle Los Angeles Lakers efsanesi Magic Johnson'la sekiz sezon sonundaki üçlü çiftlerde beraberlik yaptı. Hiçbir diğer oyuncuda ikiden fazla oyuncu yok.

"Şu anda, hiçbir şey ifade etmiyor, ancak bir şey ifade ediyor" dedi James.

"Bu oyunu oynamak için en büyük oyuncuydu, işim bittiğinde muhtemelen ona geri dönüp serin bir başarı olduğunu söyleyeceğim" dedi.

Curry de üçlü bir double yaparak, play-off tarihinde sadece rakip oyuncuların aynı oyunda başardığı ikinci kez oldu. 1970 yılında New York Knicks'in Walt Frazier ve Milwaukee Buck'ın Kareem Abdul- Jabbar.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image