Arama

Ağaçlar Enjeksiyon Yöntemiyle Korunuyor

6 yıl önce

Çevreci yatırımlarıyla dikkat çeken ve çalışmalarında teknolojik gelişmeleri ön planda tutan Elazığ Belediyesi, ağaç ilaçlama çalışmalarında da çevreci aynı zamanda da uzun ömürlü bir koruma metoduyla bu alanda da yeni bir başlangıca imza attı

Ağaçlar Enjeksiyon Yöntemiyle Korunuyor
ad image
ad image

 

Elazığ Belediyesi, vektörel mücadelede başlattığı yeni uygulamayla ağaçlardaki zararlılara karşı ağaç enjeksiyon yöntemi kullanılıyor. Başlatılan yeni uygulamada teknoloji de etkin kullanılıyor. Enjeksiyon uygulamasının yapıldığı ağaçlara QR kodu verilerek, ağaçlara yapılan işlemlerin dijital ortamda takibi sağlanıyor.
Bu yıl Mayıs ayında başlatılan yeni uygulama yaygınlaştırılıyor. Şehrin dört bir yanındaki park, bahçe, yeşil alan ve yol yan bantlarında yer alan ağaçlar, bu yeni yöntemle koruma altına alınıyor.
Yeni uygulamayla zararlılara karşı kullanılan ilaç, doğrudan ağaç gövdelerine enjekte ediliyor. Ağacın gövdesine deliciler marifetiyle özel kanallar  açılmasının ardından uygun dozda ilaç enjekte edilerek, açılan kanallar yine uygun ve doğal materyallerle kapatılıyor. Enjeksiyonla yapılan ilaçlama ağacı 2 yıl boyunca hastalıklardan ve zararlılardan korurken, gerçekleştirilen ilaçlama çalışması da ağaca hiçbir zarar vermiyor. 
İLAÇLAMA ÇALIŞMALARININ TAKİBİNDE SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR
Hayatımıza yakın bir geçmişte dahil olan ve hızlı bilgi akışı sağlayan QR kod uygulaması ilaçlama çalışmalarında da etkin kullanılıyor.
Ekipler tarafından enjeksiyon uygulamasının yapıldığı ağaçlara asılan plakalar üzerine yerleştirilen QR kod ile de yapılan işlemlerin dijital ortamda takibi sağlanıyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image