Arama

Elazığ’da Hac ve Umre bilgilendirme semineri

8 yıl önce

Elazığ'dan Hac ve Umreye gidecekler için seminer verildi. Hac ve Umreye gidecek olan vatandaşlara detaylı olarak bilgi verildi.

Elazığ’da Hac ve Umre bilgilendirme semineri
ad image
ad image

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Duyu, Elazığ’da Hac ve Umre konularında halkı bilgilendirdi.  

Haccın İslam’ın temel şartlarından olduğunu hatırlatan Mehmet Duyu, “Hac hakkında ayet-i kerimeler, hadis-i şerifler vardır. İslam’ın temel şartlarından biridir. Bu ibadeti gücü yeten Müslümanın mümkün derecede yerine getirmesi lazımdır. Hac ibadeti farz olan ibadetlerdendir.” dedi.

Müslümanların diğer farzlara gösterdikleri hassasiyeti Hacca göstermediğini belirten Duyu, sözlerine şöyle devam etti: “Görüyoruz ki Müslümanlar maalesef Hac ibadetini ikinci plana düşürmüş. Namaza verdiğimiz ehemmiyeti Hacca da vermeliyiz. Geçmişte Müslümanlar bin bir zahmetlerle Allah-u Teâlâ’nın emrini yerine getirmek için derin vadilerde, yorgun develer üzerinde Hac ibadetini yerine getirmek için yolları çıkıyordu. Uzak diyarlardan ta Hindistan’dan, Pakistan’dan develerin sırtında yolculuk yaparak Hacca gidiyorlardı. Kimileri altı ay yürüyordu ayakları patlıyordu, bin bir zahmetle gidiyorlardı. Bugün ise imkânlar çok geniştir.  Gerçekten bu Allah-u Teâlâ’nın bir lütfudur.  Ve Müslümanlar da bunun için gayret göstermelidirler.”

Duyu, “Haccın şartları vardır. Bunlar akıllı olmak, baliğ olmak, Müslüman olmak ve bunlar yerine geldikten sonra bedenen sıhhatimizin yerinde olması lazım. Maddi olarak da Hacca gitmenin şartı ailesinin içinde barınacağı bir ev olacak, illa bu ev bizim satın aldığımız ev olmayabilir. Ve sen Hacca gidip gelinceye kadar senin aile bireylerinin geçineceği nafakalarının da olması lazımdır. Bu şartlara hayız olan bir Müslümanın üzerine artık Hac farzdır. Yani Allah-u Teâlâ demiyor çocuğunu evlendirdikten sonra ya da araban olduktan sonra hacca git. Hac ibadeti, şartlar yerine geldiğinde kesinlikle yapılmalıdır.” dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image