Arama

Almanya'daki saldırıda ölenler arasında 3 Türk var

7 yıl önce

Almanya'nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan dahil 10 kişi öldü, 3'ü ağır olmak üzere 21 kişi yaralandı. Ölenler arasında 3 Türk de var.

Almanya'daki saldırıda ölenler arasında 3 Türk var
ad image
ad image

Kanlı saldırıyı gerçekleştiren ve olay yeri yakınında intihar eden kişinin, İran asıllı Alman vatandaşı Ali Sonboly olduğu tespit edildi. 18 yaşındaki Sonboly'nin fotoğrafı yayınlandı. Bavyera polisi saldırganın IŞİD bağlantısı olmadığını açıkladı.

3 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda ölenler arasında ilk belirlemelere göre üç Türk'ün de olduğu tahmin ediliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında, Sevda Dağ, Can Leyla, Selçuk Kılıç isimli Türkvatandaşlarının saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırganın Türk düşmanı sloganlar attığı iddiaları ortaya atıldı. Ama polis bu bilgiyi teyid etmedi.

Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, düzenlediği basın toplantısında, soruşturma kapsamında yerel saat ile 20.30'da alışveriş merkezinin yakınında intihar eden bir kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi. Saldırgan kentin en büyük alışveriş merkezi Olympia Einkaufszentrum'da (OEZ) McDonald's restoranı önünde rastgele kalabalığa ateş etti.

Andrae, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarının değerlendirmesi sonucu failin bu kişi olduğunu belirlediklerini aktardı.

Soruşturmaya göre, failin 18 yaşında İran asıllı Alman vatandaşı Ali Sonboly olduğunu bildiren Andrae, "Başka kişilerin bu olaya karıştıkları yönünde ipucumuz yok." dedi.

'BEN ALMANIM' DİYE BAĞIRDI

Olayda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü açıklayan Andrae, 3'ü ağır olmak üzere 21 kişinin yaralandığını ve bunlardan bazılarının çocuk olduğunu dile getirdi.

Andrae, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği iddiasına ilişkin, "Bazı kişiler olayyerinden araçlarıyla hızla ayrıldı ve bunlardan şüpheli duyuldu ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu." diye konuştu.

Saldırganın saldırıdan önce "Ben Almanım Allahu Ekber" dediği iddia edildi.

IŞİD BAĞLANTISI YOK

Bavyera polis şefi yaptığı açıklamada saldırganla birlikte 10 kişinin öldüğü saldırının sığınmacı kriziyle bir bağlantısı olmadığı, saldırganının evinde yapılan aramada da saldırının IŞİD bağlantılı olduğunu düşündürecek hiçbir şey bulunmadığını söyledi. Ayrıca saldırganın Bavyera'da doğup büyüdüğü açıklandı.

Bavyera Savcılığı adına açıklamalarda bulunan bir yetkili de saldırganın sabıkasının olmadığını ama psikiyatrik tedavi almış olduğunu söyledi. Saldırganın odasında yapılan aramada silahlı saldırıyla ilgili bir kitap da bulundu.

OHAL İLAN EDİLDİ

Öte yandan yaşanan kanlı terör saldırısı sonrası Almanya'nın Münih kentinde OHAL ilan edildi. Bild gazetesi, 18 yaşındaki saldırganın fotoğrafını internet sitesinden yayınladı.

Almanya'da pazartesi günü bir saldırganın trende beş kişiyi bıçaklayarak öldürmesiyle polis alarm durumuna geçirilmişti. Afgan asıllı göçmenin yaptığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

TÜRK DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından Münih'teki terör saldırısına ilişkin, "Münih'te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsanlığın ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimizAlmanya'ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız" denildi.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Münih'teki terör saldırısını kınayarak, "Münih'te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu menfur saldırılar nedeniyle dost Alman halkının acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnsanlığın ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya'ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız. Birden fazla terör örgütüne karşı eşzamanlı mücadele yürütmekte olan ve terörün acısını en yoğun biçimde hisseden Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türüne karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle birlikte kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image