Arama

Angela Merkel Alman devlet seçimlerinde kilit testi yapacak

6 yıl önce

Almanya'nın en kalabalık ülkelerindeki seçmenler, Başbakan Angela Merkel için kritik bir sınav olarak görülen seçimlerde sandık başına gidiyor.

Angela Merkel Alman devlet seçimlerinde kilit testi yapacak
ad image
ad image

 

Anketler Bayan Merkel'in merkez sağında bulunan Hıristiyan Demokratlar'ın (CDU) Kuzey Ren Vestfalya'daki merkez sol Sosyal Demokratlar'ın (SPD) yerini alabileceğini gösteriyor.
SPD, savaş sonrası dönemin çoğunda eyaleti yönetti.
Eylül ayında yapılan ulusal seçimlerden dördüncü kez istifası için, CDU'nun kazanması Bayan Merkel için bir destek olacaktır.
SPD lideri Martin Schulz, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) 'da kazanırsa Almanya'nın bir sonraki şansölyesi olacağını öngördü. SPD şu anda Almanya'nın yönetim koalisyonunda daha genç ortaklıklar içindedir.

Ancak BBC'nin Berlin'deki Jenny Hill partisinin seçim anketlerinde kaymakta olduğunu ve Bay Schulz'un tahmini pişman etmek için yaşayabileceğini söyledi.

Anketler Pazar günkü oylamadan önce iki partiyi boyun ve boğazına bıraktı.
CDU'nun kampanyası trafik tıkanıklığı, artan suç ve eğitim gibi konulardaki seçmenlerin hayal kırıklığını hedef aldı.

Kısa süre önce kampanya yaparken, "Müslümanların trafiğe sıkışması insanların hayatlarından vazgeçilmez" dedi.
"Bir yılı tamamladığınızda banliyölere büyük zaman kazandı" dedi.
CDU, suçlular için daha uzun hapis cezası ve polise daha fazla para tahsisiyle güvenlik arttırmaya söz verdi.
Ancak, Devlet Başbakanı Hannelore Kraft, Bayan Merkel'i yayıncı WDR'ye verdiği demeçte, SPD'nin güvenlik konusundaki başarılarını gözardı etmekle suçladı: "Değerli bir şansölye."
Bayan Kraft, Yeşiller ile koalisyon kurarak 2010 yılından beri NRW'yi yönetti. Ancak Yeşiller, desteklerini yarı yarıya daha fazla görmüş ve SPD'nin bir koalisyon kurmasını zorlaştırıyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image