Arama

Ben dünyanın beşinci büyük ekonomisinde yaşamak isterim

6 yıl önce

Kuzey İrlanda'lı genç bir seçmen, İrlanda'nın birleşmesini, yararlarını elde etmek için İngiltere'nin bir parçası olarak kalmak istediğini söyledi.

Ben dünyanın beşinci büyük ekonomisinde yaşamak isterim
ad image
ad image

 

BBC tartışmasında The Top Table adlı bir konferansta konuşan Thomas Copeland, İrlanda'dan ziyade dünyanın beşinci büyük ekonomisinde yaşayacağını söyledi.

Gençlik, kalma nedeninin bir parçası olarak NHS'yi ve Cumhuriyet'te GP masraflarını bastıracaklarını belirtti.

Dedi ki: "Dünyanın 40'uncu büyük ekonomisinden çok beşinci dünyanın en büyük ekonomisinde yaşamak istiyorum. Belki de İrlanda'nın birleşmesi için neden ideolojik sebeplerin olduğunu biliyorum. Ancak GP'imi görmeye her gittiklerimde 50 avro ödemek zorunda kalmak istemiyorum.

"NHS'nin doğumdan önce serbest olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum ve ayrıca Brexit'in sonuçlarını öne çıkarmama, stres için çok önemli düşünüyorum.

Ancak genç seçmen referandum sonucunu kabul etmesine rağmen Brexit hakkında bir başka demeç istediğini söyledi.

Ona ikinci bir oy vermek istediğini söyleyen Copeland, "Neler olacağını bilmiyoruz ve Brexit'in yalan söyledikten sonra neler olacağını bilen birini tanımıyoruz.

"Oy pusulamış olduğumuzun farkındayım, nihai anlaşmanın şartları hakkında ikinci bir oy kullanmak istiyorum ve bu Kuzey İrlanda için çok önemli.

"Sert sınırda kalan tek yeriz. Nihai anlaşmanın neye benzediğine dair bir daha bağırmamız gerekiyor. "

Bu arada bir üst düzey profesör, Birleşik İrlanda'nın kaçınılmaz olduğunu ve İngiltere'nin Kuzey İrlanda'nın kaybına hazırlanmaya başlaması gerektiğini söyledi .

Brexit  , Londra Ekonomi Okulu'ndan İrlandalı bir tarihçi olan Dr. Christopher Kissane geçen hafta yaptığı açıklamada, 96 yıllık bölünmeyi sona eren "beklenmedik bir sarsıntı" adasını verdiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May'ın verdiği ılık güvence rağmen, sert bir İrlanda sınırına dönme tehdidi ihmal edilemeyeceğini söyledi . 

Dr Kissane şunları söyledi: "Brexite'lılar ve onların DUP'lı takipçileri beklenmedik bir şekilde adamızın kaleydoskopuna [Oy Verme İzniyle] beklenmedik bir sallamayı yapıyordu. 

"Parçalar önümüzdeki birkaç yıl içinde yerleştikçe, Cumhuriyet'in Kuzey İrlanda'yla olan ilişkisinde yeni bir gidişin zamanı geldi ve Ulster toplumunun bir bütününü paylaşmak isteyebileceği birleşik bir gelecek hayal etsin ve planlayın" dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image