Arama

Cardiff bilimadamı yumurtalık kanseri ile savaşmak için virüsü 'eğitiyor'

6 yıl önce

Bir Cardiff bilim adamı, 250.000 £ Kanser Research UK hibesi verildikten sonra virüslerin yumurtalık kanseri ile mücadele edebilmek için "eğitilmiş" olabileceğini araştırmaktır.

Cardiff bilimadamı yumurtalık kanseri ile savaşmak için virüsü 'eğitiyor'
ad image
ad image

 

Cardiff Üniversitesi'nden kıdemli bir öğretim görevlisi olan Dr. Alan Parker, bir ekibin Ad5 virüsünü incelemesi ve değiştirmesi için liderlik edecek.

Orijinal formunda hava yolu enfeksiyonlarına neden olabilir ve genellikle öksürük ve hapşırma yoluyla yayılır.

Dr Parker, kanserli hücreleri yok etmek için genetik olarak modifiye edip edemeyeceğini görmek için yeni bir teknoloji kullanacak.

Yumurtalık kanseri, İngiltere'de kadınlar arasında altıncı en yaygın kanserdir ve her yıl yaklaşık 7,400 kadına tanı konur ve yılda yaklaşık 4100 kadın ölür.

Parker, "Yumurtalık kanseri genellikle ilerlemiş bir aşamada teşhis edilir ve beş yıllık sağkalım neredeyse 25 yıldır inatla değişmeden% 40 civarında değişmez" dedi.

"Virüsleri kanseri tedavi etmenin bir yolu olarak kullanmak gittikçe yaygınlaşıyor ve zaten bazılarının büyük bir umut vaat ettiğini görüyoruz.

İnsanlar sıklıkla virüslerin kötü olduğunu düşünüyor ancak etkili bir kanser tedavisi olarak gerçekten 'eğitilebilirler' 'dedi.

Yumurtalık kanseri taramasıGörüntü telif hakkıGETTY IMAGES

Resim başlığıYumurtalık kanseri genellikle çok geç olarak teşhis edilir

Kompleks araştırmayı sık sık çocukların Ejderini Nasıl Eğitir filmi ile karşılaştırdığını söyledi.

Parker Dr, "Filmin başında ejder tahrip edici ve ölümcül olarak karşımıza çıkıyor ancak karakterlerden biri ejderhayı mükemmel iyi bir güç olarak eğitiyor" diye ekledi.

"Bu, virüslere çok benzemektedir. Orijinal formunda kullandığımız virüsler öksürmeye veya soğuka neden olabilir.

"Virüsün hücrelere nasıl bulaştığını anlamak istiyoruz, böylece virüsün kanser hücrelerini tanımlayarak ve öldürerek iyi bir güç olarak yetiştirip" eğitebiliriz ".

Araştırmanın tamamlanması beş-10 yıl arasında sürmektedir ve başarılı olursa göğüs, prostat ve pankreas kanserleri de dahil diğer hastalığa yakalanma olasılığı umulmaktadır.

İngiltere Kanser Araştırması UK sözcüsü Ruth Amies, "Biz bu araştırmanın yumurtalık kanseri konusundaki anlayışımızı geliştireceğini ve gelecekte, hastalıkla teşhis edilenler için sağkalımı iyileştirebilecek yeni tedavilerin geliştirilmesine yardımcı olacağını umuyoruz" dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image