Arama

Meksika cumhurbaşkanı gazetecilere, avukatlara ve eylemcilere casusluk yapılmasını reddetti

6 yıl önce

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, hükümetinin önde gelen gazetecilere ve eylemcilere telefonlarını korsanarak casusluk davası açtığını şiddetle reddetti.

Meksika cumhurbaşkanı gazetecilere, avukatlara ve eylemcilere casusluk yapılmasını reddetti
ad image
ad image

 

Hükümetinin casus yazılım kurulumunun arkasında olduğunu önermekten başka bir şey olmadığını "söyledi.

Birkaç iddia edilen mağdur, İsrail yapımı casus yazılımların cep telefonlarında bulunduğuna dair bir rapor yayınlayarak suç duyurusunda bulundu.

Meksikalı savcılar soruşturma açtı.

New York Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre, Meksika'daki yolsuzluk ve insan hakları ihlallerini araştıran avukatlar, gazeteciler ve aktivistler, akıllı telefonlara sızarak izleyicilerin, metinlerin ve diğer iletişimlerin izlenebileceği casus yazılımlar ile hedef alındığını söyledi.

Pegasus olarak bilinen yazılım, yalnızca suçluları ve teröristleri araştırmak için kullanılmak üzere İsrailli NSO Group şirketi tarafından Meksika federal kurumlarına satıldı.

Meksikalı gazeteci Carmen Aristegui hakkında bilgi, 19 Haziran 2017'de Mexico City'de düzenlenen basın toplantısı sırasında bir ekranda gösteriliyor.Görüntü telif hakkıGETTY IMAGES

Resim yazısıiddia edilen casusluk mağdurları şikayetlerini bildiren bir basın toplantısı düzenlediler

Toronto Üniversitesi'ndeki internet gözlemcisi, Meksikalı gazetecilere ve avukatlara gönderilen ve NSO Grubu'nun casus yazılımıyla bağlantısı bulunan 76'dan fazla sahte mesaj bulduklarını söyledi .

Jalisco eyaletinde gerçekleşen bir olayda konuşan Peña Nieto, yönetimini suçlayanların daha fazla kanıt üretmek zorunda kaldığını söyledi.

"Bu hükümet kategorik olarak herhangi bir vatandaşın özel hayatında herhangi bir müdahaleyi reddetti" dedi.

Mağdur olan kişilerin hiçbiri, bu sözde müdahalelerden ve bu iddia edilen casusluktan hayatlarının etkilenmiş olduğunu kanıtlayamaz, gösterebilir veya gösterebilir. "

Çarşamba günü, Meksikalı avukat genelkurması, savcıların casus yazılım tedarikçisinin yanı sıra sahte ileti kaynaklarını soruşturacaklarını söyledi.


Yazılım nasıl çalışır?

  • Bir bağlantı genellikle bir mesajla bir akıllı telefona gönderilir. Kişi bundan alırsa, casus yazılım yüklenir ve kısa mesajlar, fotoğraflar, e-postalar, konum verileri, hatta cihazın mikrofonu ve kamera tarafından çekilen çok miktarda özel veriler kesilir.
  • Pegasus'un ardındaki gizli İsrail merkezli NSO Grubu hakkında çok az şey biliniyor, ancak güvenlik araştırmacıları ona bir siber silah satıcısı diyor. 2015 yılında şirketin 1 milyar dolara (780 milyon pound) değindiği düşünülüyordu.
  • Şirket, hükümetlere araç sattığını kabul etti, ancak müşterilerinin kim olduğu hakkında çok az bilgi verdi. Bununla birlikte, araçlarının nasıl kullanıldığı ve hangi amaçla kullanılacağı üzerinde hiçbir kontrolü olmadığını söyledi

Devamını oku burada


İddia edilen davalar

İsrailli bir kadın İsrail'deki NSO grubunu barındıran binanın önünde 28 Ocak 2016'da Tel Aviv'in Herzliya kentinde onu iPhone kullanıyorGörüntü telif hakkıGETTY IMAGES

Resim yazısıBu yazılım İsrail NSO Grubu tarafından geliştirildi.

  • Miguel Agustín Pro Juárez Merkezi: Meksika'daki en saygın insan hakları gruplarından biri olan, 2014'te 43 öğrencinin kaybolması ve katledilmesi ile 2014 yılında 22 ölü bir askeri baskın da dahil olmak üzere diğer yüksek profilli katliamları araştırdı . Yönetici ve diğer iki üst düzey yöneticiye, virüs bulaşmış mesajlar aldığı iddia edildi
  • Aristegui Noticias: CNN en Español'da bir günlük programa ev sahipliği yapan ödüllü gazeteci Carmen Aristegui, Başkan Enrique Peña Nieto'nun karısını içeren bir skandal da dahil olmak üzere, şüphelenilen yolsuzluk ve çıkar çatışması vakaları hakkında 7 milyon dolar kazandığını bildirdi (£ 5.5m) evdebir hükümet müteahhit tarafından. Soruşturma ekibinin iki üyesi ve yaşın altındaki oğlu, yaklaşık 50 mesaj aldığı iddia ediliyor
  • Carlos Loret de Mola: Televizyonda önde gelen TV ağı Televizyonunda popüler bir gazeteci, iddia ile bu yazılımı içeren birkaç mesaj aldı
  • Meksika Rekabetçilik Enstitüsü (IMCO): Yolsuzlukla mücadele mevzuatı için çabalar başlattı. İki kıdemli üyenin iddia edildiği gibi hedef alındı.
Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image