Arama

Çocuk günlük yaşamı çok düzenlenmiştir: ABD ve İsveç'teki farklılıklar

7 yıl önce

İsveç'teki ve ABD'deki çocuklar günlük hayatlarını çok yapılandırılmış ve düzenlenmiş olarak deneyimliyorlar. Ancak ABD çocukları, günlük yaşamı zorlaştıran ödevlerin ve uzun süreli eğitimlerin olduğunu ifade ederken, İsveçli çocuklar, günlük rutinlerle ilişkili olarak ortaya çıkan sürekli nagging ve strese işaret ediyor.

Çocuk günlük yaşamı çok düzenlenmiştir: ABD ve İsveç'teki farklılıklar
ad image
ad image

 

İsveç'teki ve ABD'deki çocuklar günlük hayatlarını çok yapılandırılmış ve düzenlenmiş olarak deneyimliyorlar. Ancak ABD çocukları, günlük yaşamı zorlaştıran ödevlerin ve uzun süreli eğitimlerin olduğunu ifade ederken, İsveçli çocuklar, günlük rutinlerle ilişkili olarak ortaya çıkan sürekli nagging ve strese işaret ediyor. Bunlar Göteborg Üniversitesi'nden yeni bir araştırmanın bazı önemli bulguları.

Eğitim araştırmacısı Ylva Odenbring, "Her iki ülkedeki çocuklar kendi faaliyetleri için zamanın kademeli olarak azaldığını söylediler ancak hikayelerinde üzerinde durdukları şeyler farklı" diyor.

Röportaja dayalı çalışma, 6-7 yaş arasındaki İsveçli ve ABD orta sınıf çocuklarını kapsıyordu ve bunların hepsinde boş zaman etkinliklerine katılmak için ekonomik yollar vardı.

Çocukluğun 'okutulması'

Önceki araştırmalar, Batı dünyasında çocukların günlük yaşantılarının eğitim kurumlarında harcadıkları zamana ve çeşitli boş zaman etkinliklerine katıldıkları zamana odaklandığını gösteriyor. Araştırmacılar, çocukluğun erken dönemlerinden başlayarak ergenlik çağına kadar çeşitli eğitim kurumlarında vakitlerinin büyük bir bölümünü geçirdiği için çocukluğun "okullaşması" hakkında konuşurlar.

Eğitim kurumlarında harcanan zamanın yanı sıra, çocuklar boş zaman etkinliklerine katlanmakta ve okul çağındaki çocukların da ödevleri vardır. Bununla birlikte, daha önceki bazı araştırmalar bu konuları çocuk perspektifinden incelemiştir.

Aşırı organize hayatlar

'ABD çocukları, günlük hayatlarının bu kadar düzenlendiği ana sebepler olarak ödev, uzun süre ve boş zaman etkinliklerine değiniyorlar. Öte yandan, İsveçli çocuklar, okuldan alınma ve okuldan alınma ile ilişkili günlük rutinleri, onlarla ilişkili acayip sıkıntıya ve strese işaret ediyor "diyor Odenbring.

Çalışma, pek çok Batı toplumunda gözlemlenen eğilimlerin bazılarına dikkat çekiyor: insanların günlük yaşantılarının ve bunun çocuklar için de geçerli olduğu giderek düzenlenmiş ve yapılandırılmış hale geliyor. Çocukların günlük hayatlarının tanımlamaları aşırı organize bir yaşam tarzı izlenimi verir.

Odenbring, "Toplumsal açıdan bakıldığında, çalışma çocuk seslerinin günlük hayatın daha az stresli hale getirilmesi ve çocukların refah düzeyinin artırılması üzerine tartışmalara nasıl dâhil edildiği sorusuna dikkat çekiyor" diyor Odenbring.

Kaynak:

Göteborg Üniversitesi 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image