Arama

Hassas genotipler yoksul ailelerde dezavantaja neden olur, ancak zengin olanlardaki avantajlar

7 yıl önce

Yeni bir araştırma, düşük gelirli ailelerden gelen duyarlı genotipleri olan çocukların, bu genotipler olmadan aynı kardeş kardeşlerinden daha az mali açıdan başarılı olacağını önermektedir. Ancak, yüksek gelirli bir evdeki genotipleri aynı olan çocuklar, ekonomik olarak genç yetişkinler için kardeşlerinden daha iyi olur.

Hassas genotipler yoksul ailelerde dezavantaja neden olur, ancak zengin olanlardaki avantajlar
ad image
ad image

 

Kansas Üniversitesi'nden bir araştırmacı tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, aynı genotipler ebeveyn gelirlerine bağlı olarak kişinin kardeşine kıyasla daha iyi ya da daha kötü ekonomik sonuçlar doğuruyor.

Çalışmanın sonuçları, düşük gelirli ailelerden gelen duyarlı genotipleri olan çocukların, bu genotipler olmadan eşcinsel kardeşlerinden daha az mali açıdan başarılı olacağını gösteriyor. Ancak, yüksek gelirli bir evden gelen aynı genotipleri olan çocuklar, genç yetişkinler olarak kardeşlerinden daha ekonomik olarak daha iyi geçeceklerini söylüyor, KU asistanı sosyoloji profesörü Emily Rauscher.

Rauscher, "İnsanlar, genleri, ebeveynlerin avantajlarını ve dezavantajlarını çocuklarına iletmelerinin önemli bir yolu olarak tarihsel olarak düşünmüşlerdir ve bu konuda ciddi şüphelere neden" dedi. "Bu, genlerin doğal olarak iyi veya kötü olması değil, bu genlerin nasıl birşey olduğunu belirleyen ortamdır."

Sosyal Bilim Araştırması dergisi son zamanlarda bulgularını çevrimiçi olarak yayınladı. Rauscher'in çalışması, kuşaklar arası hareketliliği ve hassas genotipleri bir araya getiren ilk çalışmadır.

1994-95 yılları arasında başlayan 7-12 yaşlarındaki ABD'li ergenlerin ulusal olarak temsilci bir örneği olan Add Health'in verilerini kullandı. Örnek, sonraki yıllarda 2007-08 yılları arasında 15.000'den fazla gençi tekrar ziyaret ediyor. Örneklemde, ekonomik hareketlilik ve genetik hassasiyet üzerine analiz yapmak için 630 kardeş belirledi.

Genetik olarak yüksek duyarlılığa sahip olan çocukların genelde dikkat, saldırganlık ve depresyon gibi konularda davranışlara karışmış genotiplere sahip olduklarına inanılmaktadır. Bazı araştırmalar, bu genetik varyantların insanların klinik depresyon tanısı alma, üniversiteye gitme veya ceza davranıĢ yapma olasılıklarını etkileyebileceğini ileri sürüyor.

Rauscher, aynı hassas genotipleri olan çocukların, ailelerinin gelirinin sağladığı çevresel bağlamda hane halkı gelirleri, kazanımlar ve eğitim gibi çok farklı ekonomik sonuçlar elde ettiğini belirtmenin önemli olduğunu belirtti. Bu bulgu için olası bir açıklama, aynı davranışlara farklı tepkiler vermesidir.

"Zengin bir bağlamda yüksek enerjili bir çocuk, bir konu hakkında çok meşgul ya da çok ilgisini çeken bir alıcı olarak görülebilir" dedi. "Zayıf bir bağlamdaki aynı davranış negatif veya cezaya layık görülebilir."

Harvard araştırmacısı Robert Putnam ve diğerleri, 50 yıl önce düşük sosyoekonomik statüye sahip çocuklar için merdiveni ilerletmek için bugünün çok daha zor olduğunu keşfettiler, çünkü gelir bulgularının büyük bir olasılıkla gelir düzensizliğini incelemek için geldi.

Rauscher, "Yaşamın, gelir spektrumunun üst ucundaki çocuklar için olduğundan çok daha farklı olduğu için" Spektrumun alt ucunda bir aile olursanız, şimdi kazıklar daha yüksektir "dedi.

Başbakan, çalışmasının aynı zamanda geniş çaplı politika etkileri olabileceğini belirtti, çünkü davanın bir şekilde basit bir asgari gelir için desteklendiği belirtildi.

Rauscher, "Bir ailenin gelir düzeyini bu genotiplerin pozitif hale gelebileceği bir noktaya getirirsek, bu genotiplerin olumsuz etkilerini tamamen ortadan kaldırabiliriz" dedi. "Her bir ev halkına bu genotiplerin faydalı olmaya başlayacağı asgari bir temel gelir sağlayabilirsek, uzun vadede çok para kazanabiliriz" dedi.

Temel minimum gelir, yüksek maliyetleri yolda aşmak için bir yatırım olabilir, çünkü hassas genotipleri taşıyan ve düşük gelirli ailelerden gelen çocuklar yetişkinler olarak yoksulluğa son vermeye karşı daha savunmasızdır; toplum. Aynı çocuklar daha yüksek gelirli hanelerde büyütüldüyse, sonuçlar, vergi gelirine bağlı olmaktan ziyade katkıda bulunarak daha fazla para kazanacaklarını ortaya koyuyor.

Rauscher, "Çevrenin çocuklar için yeteri kadar iyi olmadığı için önlenebilir sorunlardan çok para harcıyoruz" dedi. "Bütün bu olumsuz potansiyel etkilerden kurtulabilirsek, sosyal kurumlar daha iyi bir seviyede işe yarayacak" dedi.

Kaynak:

Kansas Üniversitesi 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image